BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Türkler 16-31 Mayıs'ta oy kullanacak----

ABD'de Türkler 16-31 Mayıs'ta oy kullanacak

ABD'de Türkler 16-31 Mayıs'ta oy kullanacak
13 Mayıs 2015 - 01:52 www.finansgundem.com

New York Başkonsolosluğu'na kayıtlı 34 bin 757 seçmen 7 Haziran seçimleri için 16 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabilecek

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, genel seçim hazırlıklarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Başkonsolosluğun görev bölgesine New York'un yanı sıra New Jersey, Delaware ve Pensilvanya'nın girdiğini kaydeden Yalçın, bu dört eyalette 34 bin 757 seçmenin kayıtlı olduğunu söyledi.

Yalçın, seçmenlerin 16 Mayıs'tan itibaren 31 Mayıs akşamına kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında istedikleri zaman diliminde oy kullanabileceklerini belirterek, hafta içi iki, hafta sonları ise üç sandıkta oy verme işleminin süreceğini ifade etti. Hafta sonu yoğunluk olabileceği uyarısında bulunan Yalçın, müsait olan vatandaşlardan hafta içi sandık başına gelmelerini istedi.

Seçmenlere kimlik belgelerini yanlarında getirmeleri gerektiğini hatırlatan Yalçın, "Vatandaşlarımız önce Yüksek Seçim Kurulu'nun yurt dışı seçmen sorgulama sisteminden kayıtlı oldukları bölgeyi kontrol etsinler. Oy vermeye gelirken yanlarında ya üzerinde TC kimlik numarası olan kimlik kartı ya da yeni tip pasaport getirsinler. Üzerinde TC kimlik numarası olmayan kimlik ve pasaportu olanlar ise başkonsolosluğumuzdan fotoğraflı nüfus kayıt örneği alarak oylarını kullanabilirler" dedi.

Yalçın, oy verme işleminin New York Başkonsolosluğu'nun bulunduğu binanın beşinci katında gerçekleştirileceği bilgisini verdi ve "Tüm hazırlıklarımızı yaptık seçime hazırız" diye konuştu. Yalçın, Türkiye'ye gitmeyi planlayan seçmenlerin 7 Haziran akşamına kadar gümrük kapılarında da oy kullanabileceği hatırlatmasını yaptı.

Miami'de ilk kez oy kullanılacak 

Başkonsolos Ertan Yalçın, ayrıca, bu yıl Miami Başkonsolosluğu'nda ilk kez oy verme işleminin gerçekleştirileceğini söyledi. Yalçın, daha önce New York'a kayıtlı olan 5 bin 500 civarında seçmenin artık Miami'deki kendi bölgelerinde oy verebileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde New York'a kayıtlı 39 bin 527 seçmenden 3 bin 890'ının oy kullandığını, bunun da yüzde 9,84'e tekabül ettiğini aktaran Yalçın, yeni düzenlemelerle bu seçimde daha fazla vatandaşın sandık başına gidebileceğini söyledi.

Yalçın, kullanılan oyların 1 Haziran'da THY'nin tarifeli seferiyle Türkiye'ye gönderileceğini, sayımın Türkiye'de yapılacağını dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)