BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de tüketici güveni 2021’den beri en yüksek seviyede----

ABD’de tüketici güveni 2021’den beri en yüksek seviyede

ABD’de tüketici güveni 2021’den beri en yüksek seviyede
19 Ocak 2024 - 19:47 www.finansgundem.com

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, Ocak’ta 78,8'e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Kısa vadeli enflasyon beklentisi ise 3 yılın en düşük seviyesine indi

Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırladığı Ocak ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi öncü verilerini açıkladı.

Buna göre, Tüketici Güveni Ocak’ta geçen aya kıyasla 9,1 puan artarak 78,8'e yükseldi.

Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen tüketici güven endeksinin, bu dönemde 70 değerini alması öngörülüyordu. Tüketici güven endeksi, Aralık’ta 69,7 seviyesinde gerçekleşmişti.

Amerikalıların şu anki finansal koşullara yönelik değerlendirmesini ölçen mevcut ekonomik koşullar endeksi, ocakta aylık 10 puan artışla 83,3'e çıktı. Tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan tüketici beklentileri endeksi de aynı dönemde 8,5 puan artarak 75,9'a yükseldi.

Kısa vadeli enflasyon beklentisi 3 yılın en düşük seviyesinde

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, Ocak’ta tüketici güven endeksinin yüzde 13 artarak Temmuz 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti, bunun da geçen ayki keskin artışın tesadüf olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Tüketici görüşlerinin enflasyonun iyileşmeye başladığına dair güven ve gelir beklentileriyle desteklendiğine işaret eden Hsu, son iki ayda güvenin kümülatif olarak yüzde 29 arttığını, bunun da 1991'deki resesyonun sona erişinde bu yana en büyük iki aylık artış olduğunu vurguladı.

Hsu, tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentilerinin yüzde 2,9 ile Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesine gerilediğini, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin de yüzde 2,8'e düştüğünü bildirdi.

ABD'de ikinci el konut satışları geçen yıl 28 yılın en düşük seviyesine indi

 

Kuzey Kore'den ABD’ye protesto

 

ABD'de soğuklar hayatı felç etti: Ölü sayısı yükseliyor!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)