BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de postayla oy kullanma yeniden tartışmaya açıldı----

ABD'de postayla oy kullanma yeniden tartışmaya açıldı

ABD'de postayla oy kullanma yeniden tartışmaya açıldı
29 Ocak 2022 - 13:22 www.finansgundem.com

ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki mahkeme, posta yoluyla oy kullanma hakkının eyalet yasalarını ihlal ettiğini belirtti.

Pennsylvania'da mahkeme, son ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti tarafından büyük itiraz konusu olan posta yoluyla uzaktan oy kullanma yönteminin eyalet kanunlarına aykırı olduğu yönünde karar aldığını açıkladı.

Demokrat Vali Tom Wolf liderliğindeki eyalet yönetiminin, alt mahkeme tarafından alınan kararı vakit kaybetmeden Temyiz Mahkemesine taşıdığı ve bu mahkemenin 5'e 2 Demokratik çoğunluğa sahip olduğu bildirildi.

Söz konusu gelişmenin yıl içinde yeni bir vali ve senatör için seçime hazırlanan eyalette kafa karışıklığına yol açacağına, seçimlere şüphe düşürebileceğine dikkat çekildi.

Demokrat seçmenlerden oluşuyordu

2020'de yapılan başkanlık seçimlerinde kullanılan 6,9 milyon oyun yaklaşık 2,5 milyonu posta yoluyla gerçekleşmiş, uzaktan oy kullananların ezici çoğunluğunu Demokrat seçmenler oluşturmuştu.

Eyaletteki seçmenlere posta yoluyla oy kullanma yetkisi, 2019'da Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Yasama Meclisi tarafından verilmişti.

ABD’de kar fırtınası uyarısı: Evden çıkmayın

ABD'nin dev bankalarından Rusya'ya yaptırım hazırlığı

ABD'den peş peşe 'Rusya' açıklamaları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)