BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivABD'de otomotiv işçilerinin grevinin maliyeti 7,7 milyar dolara ulaştı----

ABD'de otomotiv işçilerinin grevinin maliyeti 7,7 milyar dolara ulaştı

ABD'de otomotiv işçilerinin grevinin maliyeti 7,7 milyar dolara ulaştı
16 Ekim 2023 - 22:45 www.finansgundem.com

ABD'de Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikasının (UAW), ülkedeki 3 büyük otomobil üreticisine karşı başlattığı grevin maliyetinin 4 haftada 7,7 milyar dolara ulaştığı bildirildi

ABD'de Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikasının (UAW), ülkedeki 3 büyük otomobil üreticisine karşı başlattığı grevin maliyetinin 4 haftada 7,7 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Michigan merkezli ekonomik danışmanlık firması Anderson Economic Group (AEG), UAW işçilerinin General Motors (GM), Ford ve Stellantis'e karşı başlattığı ve "Ayağa Kalk" olarak adlandırılan greve ilişkin son analizini paylaştı.

AEG'nin açıklamasında, 12 Ekim itibarıyla UAW'nin grevinden kaynaklanan toplam ekonomik kaybın 7,7 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Söz konusu kaybın 359 milyon dolarının doğrudan ücret kaybından kaynaklandığı belirtilen açıklamada, 3,45 milyar dolarının üretici kaybı, 2,67 milyar dolarının tedarikçi kaybı ve 1,21 milyar dolarının bayi, müşteri ve diğer kayıplar olduğu aktarıldı.

İŞÇİLERİN GREVİ

UAW'nin Ford, GM ve Stellantis ile yaklaşık 150 bin işçinin yeni sözleşmesine yönelik görüşmelerinden mevcut sözleşmenin bitiş tarihi olan 14 Eylül itibarıyla anlaşma çıkmaması sonrasında yaklaşık 13 bin işçi greve gitme kararı almıştı.

Böylece 3 büyük otomobil üreticisini hedef alan otomotiv işçilerinin grevi, 15 Eylül'de başlamış ve sendikanın 88 yıllık tarihinde ilk defa 3 otomobil fabrikasının işçileri birlikte greve gitmişti.

Sendika, 22 Eylül'de yeni sözleşme görüşmelerinde ilerleme kaydedilmemesi nedeniyle GM ve Stellantis'e karşı grevi genişleteceklerini duyurmuştu. Bu kapsamda GM ve Stellantis'in 20 eyaletteki 38 tesisinde daha işçilerin iş durduracağı bildirilmişti.

UAW, 29 Eylül'de Ford ve GM'de çalışan 7 bin üyesinin daha greve gideceğini, sözleşmede iyileştirmeler yapıldığı için Stellantis'te ise yeni bir grev olmayacağını açıklamıştı.

Sendika, geçen hafta, yaklaşık 4 bin üyesinin İsveçli Volvo Group'un bünyesindeki Mack Trucks'ın Pensilvanya, Maryland ve Florida'daki fabrikalarının yanı sıra 8 bin 700 üyesinin Ford'un Kentucky eyaletindeki kamyon fabrikasında greve gittiğini duyurmuştu.

ABD ekonomisine 5.5 milyar dolarlık grev darbesi

 

ABD'de otomotiv işçileri Mack Trucks'ta da greve başladı

 

Chevron'da grev krizi! Gaz fiyatları yükseldi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)