BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de okullara grev arası----

ABD'de okullara grev arası

ABD'de okullara grev arası
27 Şubat 2018 - 14:22 www.finansgundem.com

ABD'nin West Virginia eyaletinde Perşembe günü başlayan öğretmen grevi nedeniyle bölgedeki tüm devlet okullarında eğitime ara verildi.

ABD'nin West Virginia eyaletindeki öğretmenlerin, maaşlarının artırılması için geçen perşembe günü başlattıkları grev sürüyor. 

West Virginia eyaletindeki 20 bin öğretmen ve 13 bin okul çalışanın  maaşlarında iyileştirme yapılması için başlattıkları grev nedeniyle geçen  perşembe gününden bu yana eyalet genelindeki 680 devlet okulunda eğitim  verilemiyor.

Eyalet Meclis binası önünde protesto gösteri düzenleyen öğretmenler,  isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda greve devam edeceklerini duyurdu. 

West Virginia Valisi Jim Justice, dün öğretmenlerle yaptığı görüşmede,  eğitim alanındaki sorunların çözüme kavuşturulması için 10 gün içerisinde çalışma  grubu kurulacağı sözünü vererek, öğretmenlerden görevlerinin başına dönmesini  istedi.

Vali Justice, öğretmenlerin maaşlarına bu yıl yüzde 2, gelecek iki yıl  da yüzde 1 zam yapılmasını öngören yasayı geçen çarşamba günü imzalamıştı.

Ancak öğretmenler, yapılan zammın yetersiz olduğu gerekçesiyle geçen  perşembe grev başlatmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)