BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de öğrenci kredisi affı, enflasyonu alevlendirecek mi?----

ABD’de öğrenci kredisi affı, enflasyonu alevlendirecek mi?

ABD’de öğrenci kredisi affı, enflasyonu alevlendirecek mi?
23 Ağustos 2022 - 18:08 www.finansgundem.com

Amerikalıların çoğu öğrenci kredisi affının enflasyonu kötüleştireceğinden endişeleniyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de Biden yönetiminin, yüksek enflasyon karşısında ezilen Amerikan vatandaşlarının refahını artırmak üzere hazırladığı Enflasyonu Düşürme Yasası (The Inflation Reduction Act) öğrencilerin kredi borçlarının affedilmesini de kapsıyor. Ancak bu durumun, zaten yüksek olan enflasyonu daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Momentive anketine göre, Amerikalıların çoğu, öğrenci kredilerinin affedilmesinin enflasyonu kötüleştirebileceğinden endişe ediyor. Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, ABD’de Biden Yönetimi, önümüzdeki hafta içinde öğrenci kredileriyle ilgili bir duyuru yapmaya hazırlanıyor.

Yüzde 59 endişeli

Forbes’tan Carlie Porterfield’ın haberine göre, 4 Ağustos - 15 Ağustos tarihleri ​​arasında 5,142 yetişkinden oluşan ulusal çapta bir örneklemin katıldığı ve online gerçekleştirilen bir araştırma, Amerikalıların yüzde 59'unun kredi affının zaten yüksek olan enflasyonu nasıl etkileyeceği konusunda endişe duyduğunu gösteriyor.

Ankete göre, ankete katılanların yüzde 34'ü yalnızca ‘ihtiyacı olan’ borçluların öğrenci kredilerinin affedilmesi gerektiğini söylerken, yüzde 32'si öğrenci borcu olan tüm Amerikalılar için kredilerin affedilmesinden yana görüş bildiriyor.

Yüzde 30’luk görece daha küçük bir kesim ise hiç kimsenin öğrenci kredisi affı almaması gerektiğini söylüyor. Ancak bu görüş yaşa göre belirgin bir şekilde bölünmüş durumda. Buna göre, 65 yaş ve üstü katılımcıların yüzde 39'u herhangi bir kredi affına onay vermezken, 18 ile 34 yaş arasındaki yetişkinlerin sadece yüzde 19'u aynı görüşte birleşiyor.

Anketin sonuçları, Amerikalıların dar bir çoğunluğunun bazı öğrenci kredilerinin affedilmesini desteklerken, yaş ve siyasi parti üyeliği gibi faktörlere göre keskin bir şekilde bölündüğünü ortaya koyan önceki anketlerle örtüşüyor.

10 bin dolara kadar

Eğitim Bakanı Miguel Cardona, pazar günü yaptığı açıklamada, Biden Yönetimi'nin önümüzdeki hafta öğrenci kredileri hakkında bir duyuru yapmayı planladığını söyledi. İlk olarak eski Başkan Donald Trump tarafından Covid-19 pandemisinin başlangıcında kurulan federal öğrenci kredisi ödemeleri, 31 Ağustos'ta sona erecek. Birçok kez kesintiye uğrayan krediler, Biden yönetimi tarafından dört kez uzatılmıştı. Biden'ın, belirli bir ödeme tutarının altında kalan borçlular için 10.000 dolarlık bir af açıklayacağına dair spekülasyonlar, kredi affının içeriği hakkında belirsizlikler olduğunu gösteriyor. Geçen ay yapılan bir anket ise Amerikalıların yarısından fazlasının bu fikri desteklediğini ortaya koyuyor.

Enflasyonu artırabilir

Yaklaşık 45 milyon Amerikalının, federal öğrenci kredisi kapsamında toplam 1,7 trilyon dolar borcu bulunuyor. Bazı ekonomistler, bu hareketin ekonomiyi canlandırabileceğini ve borç alanların, aksi durumda kredilerine gidecek parayı harcamalarına izin vererek enflasyonu gerçekten rahatlatabileceğini söylüyor. Eski Hazine Bakanı Lawrence H. Summers gibiler ise bu kredi affının talebi ve enflasyonu artırabileceğinden endişe ediyor.

Biden'ın imzasıyla Enflasyonu Düşürme Yasası yasalaştı

 

Kashkari: Enflasyonu düşürmek zorundayız

 

ABD Başkanı Biden veteranların tedavilerini kolaylaştıran yasayı imzaladı

 

Biden: Enflasyonun yatışmaya başlayabileceğine dair işaretler görüyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)