BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD’de milyonerler zengin hissetmiyor----

ABD’de milyonerler zengin hissetmiyor

ABD’de milyonerler zengin hissetmiyor
05 Aralık 2023 - 18:10 www.finansgundem.com

Enflasyondaki artış ve yükselen faiz oranları ABD’deki milyonerleri orta direğe çevirdi. 1 milyon doların üzerinde net serveti olanların %31’i kendilerini ‘kesinlikle orta sınıf’ olarak tanımlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de zengin hissetmek her giderek zorlaşıyor. Ülkedeki milyonerlerin bile sadece %8’i kendilerini zengin olarak nitelendiriyor.

3.000'den fazla yetişkinin katıldığı yakın tarihli bir Ameriprise Financial anketine göre, 1 milyon dolar veya daha fazla yatırım yapılabilir varlığa sahip yatırımcıların yaklaşık %60'ı, üst orta sınıfa dahil olduklarını belirtiyor. %31’lik kesimse kendilerini kesinlikle orta sınıf olarak görüyor.

Yükselen enflasyon, artan faiz oranları ve jeopolitik ve ekonomik belirsizlikler daha fazla Amerikalıyı finansal durumları konusunda şüpheci hale getirdi. Bu belirsizlikleri yaşayanlara ülkedeki milyonerler de dahil.

CNBC’nin haberine göre Ameriprise’ın yeminli mali müşaviri ve özel servet danışmanı olan Kim Maez, “Birçok insan artan fiyatlar ve düşen varlık fiyatları arasında sıkışmış hissediyor. Bu her ne kadar ekonomik döngünün gerekli bir parçası da olsa aynı zamanda rahatsız edici” ifadelerine yer verdi.

Doktorlar, avukatlar ve diğer yüksek ödeme alan profesyoneller bile kendilerini iyi durumda hissetmiyor. Üstelik nüfusun bu kesimi genellikle ABD’de “olağan zenginler” olarak adlandırılır. İstihdam edilme açısından güvende olan bu kesim bile ev alma ve emeklilik yatırımları konusunda rahat bir konumda değil. Hatta Bloomberg tarafından yapılan başka bir ankete göre aralarında kendilerini fakir hissedenler dahi var.

Yılda 175 bin dolardan fazla kazanan, vergi mükelleflerinin ilk %10’luk kesiminin dörtte biri kendilerini “çok fakir”, “fakir” ve “zor da olsa geçiniyor” olarak tanımladı. 500 bin dolardan ve 1 milyon dolardan fazla kazanalar bile aynı şeyi söyledi.

Edelman Financial Engines tarafından hazırlanan bir başka raporda, yüksek miktardaki servetlerine rağmen, tüm milyonerlerin sadece %44'ünün "çok rahat" hissettiği ortaya konuldu.

Zengin hissetmek için ne gerekiyor?

Edelman Financial Engines'in Baş Müşteri Sorumlusu Jason Van de Loo, kısa süre önce CNBC'ye verdiği demeçte bu soruya "Kısacası daha fazlası" cevabını verdi.

Amerikalıların çoğunluğu bankada 1 milyon dolara ihtiyaç duyacaklarını belirtiyor. Ancak yüksek servete sahip bireyler çıtayı çok daha yükseğe taşıyor. Edelman Financial Engines'in bulgularına göre, milyonerlerin yarısından fazlası zengin olmak için 3 milyon dolardan fazla, üçte biri ise 5 milyon dolardan fazla paraya ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

Maaşları söz konusu olduğunda, Bankrate anketine göre Amerikalıların finansal olarak güvende hissetmek için yılda ortalama 233.000 dolar kazanmaları gerekiyor. Ancak kendilerini zengin hissetmek için yılda yaklaşık yarım milyon veya ortalama 483.000 dolar kazanmaları gerekiyor.

Elbette yükselen maliyetler bütçe idaresini zorlaştırmaya devam ediyor. Amerikalı haneler, artan çocuk bakım masrafları, balonlaşan otomobil kredileri, yüksek mortgage faizleri ve rekor kiraların yanı sıra öğrenci kredisi ödemelerinin yeniden başlamasıyla karşı karşıya.

Açığı kapatmaya çalışan daha fazla Amerikalı günlük harcamalarında kredi kartlarına güvenmeye başladı.

Ancak Bankrate'in Kıdemli Ekonomi Analisti Mark Hamrick'e göre, Amerikan rüyasındaki bozulma on yıllardır devam ediyor. Hamrick, “Yapısal veya uzun vadeli değişiklikler, Amerikalıların kişisel mali durumlarını yönetme yeteneklerine zarar verdi. ABD'de evli ve çocuklu bir çiftin evde tek maaşlı bir çalışanla geçinebildiği bir zaman vardı. Ancak o günler çoğunlukla geçmişte kaldı” dedi.

Van de Loo, paranın hane halkları arasında 1 numaralı stres kaynağı olmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi: "Son birkaç yıl bu endişeleri sadece körüklendirdi.”

Nakit sıkıntısı çekenlerin asla almaması gereken 10 ürün

 

Zengin olduğunu gizleyenleri nasıl anlayabilirsiniz?

 

Serveti 1 günde 1 milyar dolar artan zenginler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)