BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de küçük işletmelerin faaliyetleri toparlanıyor----

ABD'de küçük işletmelerin faaliyetleri toparlanıyor

ABD'de küçük işletmelerin faaliyetleri toparlanıyor
13 Eylül 2022 - 13:02 www.finansgundem.com

ABD'de küçük işletmelerin faaliyetleri son 2 aydır toparlanıyor, ancak hala ortalamanın altında.

ABD'de küçük işletmelerin faaliyetleri üst üste iki aydır artış gösteriyor, ancak 8 aydır 48 yıllık ortalama olan 98 puanın altında seyrediyor.

Ulusal Bağımsız İşletmeler Federasyonu(NFIB) tarafından ForeksHaber ile mail yoluyla paylaşılan ve küçük işletmelerin piyasaya bakışını yansıtan endeks Ağustos ayında 89,9 puandan 91,8 puana çıktı. Analistlerin beklentisi endeksin 90,5 puana çıkacağı yönündeydi. Böylece endeks 89,5 puan ile 2013 yılı Ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördüğü Haziran ayından sonraki iki ayda da yukarı geldi.

Endeks son 11 ay 100 puanın ve üst üste son 8 ay 48 yıllık ortalama olan 98 puanın altında kaldı.

Gelecek 6 ayda iş şartlarının daha iyi olacağını düşünen işletme sahiplerinin oranı 10 puan artarak yüzde -42'ye geldi. Ortalama satış fiyatlarını yükselten işletme sahiplerinin oranı üç puan azalarak yüzde 53'e düştü. Reel satışların daha yüksek olmasını bekleyen mal sahiplerinin oranı 10 puan artarak net yüzde -19'a yükseldi.

Belirsizlik endeksi 7 puan artarak 74'e çıktı.

NFIB Baş Ekonomisti Bill Dunkelberg rapor ile ilgili değerlendirmesinde, "Küçük işletme ekonomisi pandeminin etkilerinden kurtulmaya devam ederken, enflasyon ülke çapında mal sahipleri için ciddi bir sorun olmaya devam ediyor" dedi. Dunkelberk, "İşletme sahipleri, kazançlarını korumak için artan kamu hizmetleri, yakıt, işçilik, malzeme, malzeme, kira ve stok maliyetlerini yönetiyorlar. İşletme sahipleri daha iyi işçileri çekmek için tazminatları artırdıkça, işçi sıkıntısı küçük işletme verimliliğini etkiliyor." şeklinde görüş belirtti.

Küçük İşletmeler Endeksi 2018 yılı Ağustos'ta 108,8 puan ile zirve seviyesini görmüştü.

Endeks, küçük işletmelerin ekonomik gelişiminin aylık olarak takip edilerek, gelişmelerin raporlanması ile oluşturuluyor.

Borsaların akıbetini enflasyon verileri belirleyecek

 

ABD'de enflasyon gerilemeye devam edecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)