BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de küçük işletmeler iflas tehlikesi altında!----

ABD'de küçük işletmeler iflas tehlikesi altında!

ABD'de küçük işletmeler iflas tehlikesi altında!
02 Ekim 2023 - 14:22 www.finansgundem.com

Faiz oranlarının yükselmesi, katı kredi standartları ve artan işletme giderleri küçük işletmeleri olumsuz etkiliyor. Özellikle ABD'de iflas başvuruları, 2022'nin tamamında kaydedilen sayıya neredeyse eşit hale geldi.


ABD’de küçük işletmelerde iflaslar arttı. Faiz artışları bu kez konut piyasasını değil küçük işletmeleri vurmaya başladı.

ABD’de küçük işletme iflas başvurularındaki artış, yükselen faizlerin, sıkı kredi standartlarının ve yüksek işletme maliyetlerinin girişimcileri zorladığının bir işareti.

Aynı zamanda girişimcilere Kovid-19 salgını sırasında yardımcı olan bazı devlet yardım programları da sona ermesi de iflasları tetikledi.

KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN FAİZ ARTIŞLARI DAHA ACI VERİCİ OLDU

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri artırarak enflasyonu yavaşlatma çabaları, büyük şirketlere göre daha düşük kâr marjları ve daha küçük nakit rezervleriyle çalışma eğiliminde olan küçük işletmeler için daha acı verici oldu.

Amerikan İflas Enstitüsü’ne göre bu yıl 28 Eylül’e kadar yaklaşık 1500 küçük işletme iflas başvurusunda bulundu. Bu sayı neredeyse 2022’nin tamamında görülen sayı kadar oldu.

İflas başvuruları finansal stresin yalnızca tek bir işareti. Diğer yandan küçük işletme kredi temerrütleri Haziran 2022’den bu yana artış gösterdi ve şu anda salgın öncesi ortalamaların üzerinde bulunuyor.

Ayrıca Chicago Üniversitesi’nde misafir hukuk profesörü olan Brook Gotberg, küçük işletme kapanışlarının yüzde 90’ından fazlasının iflas dışında gerçekleştiğini tahmin ediyor. Pek çok küçük işletmenin iflas başvurusuna yetecek kadar borcu olmadığını söyledi.

KÜÇÜK İŞLETMELERİN GÜVENİ SARSILDI

750’den fazla küçük işletmeyi kapsayan bir ankete göre, küçük işletme sahiplerinin güvenini takip eden bir endeks eylülde düştü. Vistage Worldwide tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 52’si ülkenin durgunluğun yaklaşmakta olduğuna veya içinde olduklarına inandığını söyledi.

Ayrıca Goldman Sachs’ın eylül başında 1500’den fazla küçük işletmeyle yaptığı ankete göre, küçük işletmelerin yüzde 73’ü artan faizlerin işlerini olumsuz etkilediğini bildirdi. (Sözcü)

Evergrande adım adım iflasa doğru ilerliyor

 

Almanya'da şirket iflasları yüzde 20.5 arttı

 

Saied: Tunus iflasın eşiğinde diyen herkesle yüzleşeceğiz

 

Ünlü kentin belediyesi iflas etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)