BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de KOVID-19'la mücadele sürecini yöneten direktör istifa etti----

ABD'de KOVID-19'la mücadele sürecini yöneten direktör istifa etti

ABD'de KOVID-19'la mücadele sürecini yöneten direktör istifa etti
05 Mayıs 2023 - 22:01 www.finansgundem.com

ABD'de KOVID-19'la mücadele sürecini Dr. Rochelle Walensky istifa etti. Walensky, pandemi boyunca Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin direktörlüğü görevini üstlenmişti

ABD'nin önde gelen sağlık kurumu Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Direktörü Dr. Rochelle Walensky, haziran sonunda kurumdan ayrılmak üzere istifa etti.

ABD'de KOVID-19 salgını sürecini idare etmek üzere iki yıldır Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörlüğü yapan Walensky, bugün ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdiği mektupta, "Salgının karanlık günlerini geride bırakmak, CDC'yi ve halk sağlığını çok daha iyi ve güvenilir bir yere taşımak amacıyla talebiniz üzerine bu rolü üstlendim." ifadesini kullandı.

BİDEN: DÜRÜSTLÜKLE YÖNETTİ

Walensky, bu süreçte halk sağlığı adına yaptıklarından bahsederek "KOVID-19 halk sağlığı acil durumunun sona ermesi, ülkemiz için, halk sağlığı için ve CDC Direktörü olarak görev süremde çok büyük bir geçişe işaret ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Biden da Walensky'nin istifası üzerine yaptığı yazılı açıklamada, "(Walensky) CDC'nin Direktörü olarak, nesilde bir kez görülen bir salgının ön saflarında yer alan karmaşık bir organizasyonu dürüstlük ve bütünlükle yönetti." dedi.

Walensky'nin kuruma katkılarından bahseden Biden, kendisine iyi dileklerini iletti.

CDC Direktörü Walensky, 30 Haziran'da görevinden ayrılacak.

KOVID-19'UN ULUSLARARASI HALK SAĞLIĞI ACİL DURUMU SONA ERDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugün, KOVID-19'un uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini duyurmuştu.

DSÖ verilerine göre, aralık 2019'da başlayan KOVID-19 yaklaşık 7 milyon kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya genelinde 765 milyon 222 bin 932 doğrulanmış KOVID-19 vakası kaydedildi.

KOVID-19 nedeniyle 30 Ocak 2020'de DSÖ tarafından "halk sağlığı acil durumu" ilan edilmişti.

ABD'de KOVID-19 kaynaklı ulusal acil durum 11 Mayıs'ta sona erecek.

DSÖ: Kovid-19 küresel acil durumu sona erdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)