BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de korona virüsü için korkutan uyarı----

ABD'de korona virüsü için korkutan uyarı

ABD'de korona virüsü için korkutan uyarı
26 Şubat 2020 - 05:30 www.finansgundem.com

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Messonier, salgının gündelik hayatı büyük sıkıntıya sokacağını belirtti. Sağlık Bakanı Azar da, "ABD’yi bir virüse karşı hava geçirmez şekilde paketleyemeyiz’" dedi


ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Amerikalıları korona virüsünün kendi toplumlarında da yayılmasına hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Daha önce virüsün ABD’ye girmesinin engellenmesine ve bireysel karantinaya odaklanan CDC bu açıklamayla, yaklaşımını da değiştirmiş oldu.

CDC Ulusal Aşılama ve Solunum Yolu Hastalıkları Merkezi Başkanı Doktor Nancy Messonier, meselenin artık olasılığı aştığını söyledi. Messonnier, ‘’Soru artık eğer yayılırsa değil yayıldığında ne olacağı’’ şeklinde konuştu.

Telekonferans yöntemiyle gazetecilerin sorularını yanıtlayan CDC yetkilisi, ABD’deki salgının ne kadar ciddi olacağının bilinmediğini ancak gündelik hayatı büyük sıkıntıya sokacağını belirtti.

Messonnier, salgının ne ölçekte olacağının bilinmediğini de kaydetti ve ‘’Amerikan halkından bu salgının kötü olabileceğini hazırlıklı olmalarını istiyoruz’’ dedi.

ABD'Yİ PAKETLEYEMEYİZ

Öte yandan ABD Sağlık Bakanı Alex Azar da ülkede vaka sayısının artabileceğini söyledi ve Kongre üyelerinden salgınla savaş için 2 milyar 500 milyon dolarlık fonu onaylamasını talep etti.

Senato komisyonunda Kongre üyelerini bilgilendiren Azar, Amerikan toplumu için acil bir risk bulunmasa da, Asya ülkeleri dışında özellikle İran ve İtalya’daki salgının endişe verici olduğunu belirtti.

Federal ve eyalet sağlık birimlerinin çalışanları için 300 milyon maskeye ihtiyacı olacağını belirten Azar, hastaneler için de ek suni solunum cihazlarına ihtiyaç duyulacağını belirtti. Azar, ‘’ ABD’yi bir virüse karşı hava geçirmez şekilde paketleyemeyiz’’ ifadelerini kullandı.

Kongre tarafından onaylanırsa Trump yönetiminin talep ettiği mali fonun 1 milyar 250 milyon doları acil durumlar için kullanılacak. Diğer yarısı ise federal programlara aktarılacak.

Demokratlar'a göre Trump yönetimi hazırlıksız

Kongre’nin Demokrat üyeleriyse Cumhuriyetçi yönetimin korona virüsünün yayılmasına hızla yanıt veremediğini ve Trump’ın havaların ısınmasıyla yayılmanın duracağı gibi yanlış bilgiler paylaştığını savundu.

Senato azınlık lideri Chuck Schumer Başkan Trump ve yönetimini beceriksiz olmak ve geniş kapsamlı bir plan yapamamakla suçladı. Schumer korona virüsüyle savaşmak için en az 3 milyar 100 milyon dolarlık fon çağrısı yaptı.

ABD Başkanı ise Schumer’ın eleştirilerine Twitter’dan yanıt verdi. Trump, açıklamaların reklam amaçlı olduğunu söyledi ve Demokrat Schumer’ın, yurt dışı ziyaretinde yaptığı anlaşmaları beğenmediği için konuştuğunu savundu.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de Trump yönetiminin 2021 bütçesinde Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri ile Ulusal Sağlık Enstitüsü harcamalarında kısıntıya giderken yaptığı 2,5 milyar dolarlık talebin mantıksız olduğunu belirtti.

Pelosi, Demokratlar’ın kontrolundaki Temsilciler Meclisi’nin bir sağlık krizinin ciddiyetine ve ölçeğine uygun bir fon paketi için çalışmalara başlayacağını açıkladı. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)