BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de hükümet kapanacak mı----

ABD'de hükümet kapanacak mı

ABD'de hükümet kapanacak mı
07 Eylül 2020 - 05:45 www.finansgundem.com

Beyaz Saray ile Kongre, federal dairelere aralık ayına kadar kaynak aktarılması konusunda anlaşma sağlayamazsa hükümet kapanacak. Maliye Bakanı Mnuchin'e göre anlaşma yakın

Amerika’da Maliye Bakanı Steven Mnuchin, Beyaz Saray’la Kongre arasında federal dairelere Aralık ayına kadar kaynak aktarılmasını sağlayan bir anlaşmanın sağlanmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Mnuchin hafta sonuna kadar harcamalarla ilgili tasarının netleşmesi gerektiğini de belirtti.

Söz konusu muhtemel anlaşma hükümetin 30 Eylül’de kapanmasını engelleyecek. Demokratik kaynaklara göre de Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Mnuchin bu konuda anlaştı ancak ayrıntılar henüz netleşmiş değil.

Mnuchin gazetecilere yaptığı açıklamada Aralık ayına kadar sorunsuz yola devam edilmesini umduğunu kaydetti ve hafta sonuna kadar bazı şeylerin kesinleşmiş olacağını düşündüğünü belirtti.

İki taraf arasındaki uzlaşı federal dairelerin çalışmaya devam etmesini sağlayacak ancak Corona virüsü ile ilgili yeni ekonomik paket konusundaki müzakereler ise ayrı bir konu.

Pelosi, geçen hafta konuyla ilgili Mnuchin’le telefonda konuşmuş ancak Temsilciler Meclisi Başkanı Demokratlarla Cumhuriyetçiler ve Beyaz Saray arasında önemli farklılıklar olduğunu kaydetmişti.

Mnuchin, Corona virüsü ekonomik paketi konusunda da Pelosi’yle görüşmeler yapmak istediğini söyledi.

Mnuchin, koşulsuz Pelosi’yle görüşmek istediğini ancak Temsilciler Meclisi Başkanı’nın büyük miktarda bir taahhüd olmadan görüşmeye yanaşmadığını kaydetti.

Mnuchin, planlarının Corona virüs ekonomik paketiyle ilgili müzakereleri ayrı tutmak olduğunu da vurguladı.

Corona virüsü ile mücadele çerçevesinde 5. ekonomik paketin çıkartılması için Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında yürütülen müzakereler Ağustos ayının başında başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Demokratlar paketin 2.2 trilyon dolar olmasını istiyor, Cumhuriyetçiler ise bu rakamın yüksek olduğunu belirtiyor.

Yeni haftada Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell’ın paketle ilgili yeni bir öneri sunması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)