BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de enflasyon yine düşüşte----

ABD'de enflasyon yine düşüşte

ABD'de enflasyon yine düşüşte
16 Mayıs 2013 - 16:05 www.finansgundem.com

ABD'de tüketici fiyatları Nisan ayında yine geriledi

ABD'de tüketici fiyatları endeksi Nisan ayında benzin fiyatlarındaki düşüşün etkisi ile geriledi.
Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mevsimsel olarak düzeltilmiş rakamlarla tüketici fiyatları endeksi Nisana yında bir önceki aya göre yüzde 0.4 oranında geriledi. Bu durumda benzin fiyatlarının yaşadığı yüzde 8.1 ve genel olarak enerji fiyatlarının yaşadığı yüzde 4.3 oranındaki
düşüş etkili oldu.
Mart ayında tüketici fiyatları yüzde 0.2 oranında gerilemişti.
Enerji fiyatlarındaki düşüş ise ABD'deki gevşek küresel talebin ve güçsüz ekonomik büyümenin yanı sıra Avrupa'daki resesyon ve Çin'deki büyüme kaybı sonucunda gerçekleşti. ABD'deki benzin talebinde yaşanan gerilemede yakıt tasarrufu sağlayan araçlara olan yönelim ve sürüş alışkanlıklarındaki değişim de etkili oldu.
Fiyatlardaki düşüş ABD'de tüketici harcamalarının artmasına yardımcı olabilir. Tüketici harcamaları iç ekonomide talebin üçte ikilik bölümünü oluşturuyor. Tüketici harcamaları bir süredir yüksek işsizlik ve bu yıl istihdam vergilerinde yapılan artışın olumsuz etkilerini taşıyor.
Nisan ayında gıda fiuatları yüzde 0.2 oranında artış gösterdi.
Gıda ve enerji dışı tüketici fiyatları yani çekirdek tüketici fiyatları ise Nisan ayında yüzde 0.1 oranında arttı. Mart ayında da bu kalemde aynı orada artış yaşanmıştı.
Sağlık bakım fiyatları Nisan ayında bir önceki aya göre değişim göstermedi. Bu kategoride fiyatlar 2010 Temmuz ayından bu yana ilk kez artış göstermemiş oldu.
Ekonomistlerin beklentileri tüketici fiyatlarının Nisana ayında yüzde 0.3 oranında gerileyeceği ve çekirdek fiyatların yüzde 0.2 oranında artacağı yönündeydi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)