BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD'de dev alkol soygunu!----

ABD'de dev alkol soygunu!

ABD'de dev alkol soygunu!
18 Ekim 2023 - 08:27 www.finansgundem.com

Florida eyaletinde bulunan Amerika'nın önde gelen şarap ve içki distribütörlerinden biri olan Republic National Distributing Company'nin deposuna yapılan soygun, dudak uçuklatacak bir miktarla gerçekleşti.


ABD'nin Florida eyaletindeki bir dağıtım şirketinden 1,6 milyon dolardan fazla değerde alkol çalınırken, hırsızların bu büyük yükü tırla taşıdığı iddia edildi.

CNN tarafından 5 Ekim'de ele geçirilen mühürsüz arama iznine göre, hırsızlık 8 Temmuz sabahının erken saatlerinde Florida'nın Gibsonton bölgesindeki Republic National Distributing Company'de yaşandı.

Firmanın internet sitesine göre bu dağıtım şirketi, şarap ve alkollü içkiler üzerine uzmanlaşmış, ülkenin önde gelen toptan alkollü içecek dağıtıcılarından biri.

Arama emrinde, sabah 4.10 ile 9.45 arasında bir zamanda dağıtım yerinden dudak uçuklatacak bir sayıda, 4 bin 277 kasa içki çalındığı iddia edildi.

Arama emri, polisin hırsızlıkla ilgili "belirli bilgiler, teknik veriler ve kanıtlar içerdiğine" inanmak için muhtemel neden olduğunu söylediği bir Apple iPhone 14 Pro Max için çıkarıldı.

Soyguna kimlerin ya da kaç kişinin karıştığı bilinmiyor, zira CNN tarafından ele geçirilen arama emrinde bu kişilerden sadece "bilinmeyen şüpheliler" diye bahsediliyor.

Bu muazzam miktardaki alkolü çalmak için halihazırda bilinen bir neden de yok.

Şüphelilerin dağıtım merkezine yerleştirilen güvenlik kamerası ekipmanlarını söktükleri ancak yine de tamamen gözlerden kaçamadıkları bildirildi.

CNN, Hillsborough County Şerif Bürosu polislerinin yakındaki bir işyerinin ve bir marketin güvenlik kamerası görüntülerini elde ettiklerini ve hırsızlık sırasında kullanılan üç tırı tespit edebildiklerini belirtiyor.

Bir tır depolama tesisinden alınan diğer görüntüler de soygunda kullanıldığı iddia edilen üç aracı gösteriyor.

(Büyük dağıtım merkezinin stoklarında Malibu ve Jose Cuervo gibi büyük markalar bulunuyor.) 

Republic National Distributing Company'nin kurumsal iletişiminden sorumlu başkan yardımcısı Kanchan Kinkade, CNN'e, "Bu aktif bir kolluk kuvveti soruşturması olduğu için şu anda yorum yapamıyor olsak da kolluk kuvvetlerinin bu konuyu ciddiyetle ele aldığına ve bu suçun faillerini bulmak için gerekli tüm adımları attığına güvenimiz tam" dedi.

Forbes'a göre, bu alkol dağıtıcısının ABD genelinde 38 eyalette şubesi var ve 2022'de 12,1 milyar dolar gelir elde etti.

USA Today'in haberine göre, organize perakende suçları da dahil harici hırsızlıklar, 2022'de Perakende Federasyonu'na yapılan bildirimlerin yüzde 36'sını oluşturdu.

Federasyona göre bu rakam 2021'deki yüzde 37'den düşük olsa da perakende hırsızlıkları geçen yıl toplamda tahminen 112,1 milyar dolar zarara yol açtı. (Independent Türkçe)

Rus turiste 'alkol' darbesi

 

İtalya’da alkollü kişilere ‘ücretsiz taksi’ projesi

 

4 dakikada 4 milyonluk soygun!

 

İkinci 'Yasemin vurgunu': Aynı yöntemle 6 milyon euroluk soygun!

 

Akılalmaz soygun! ATM’yi forklift ile çaldılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)