BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de depremzedeler için konser: Türk sanatçılar da var----

ABD'de depremzedeler için konser: Türk sanatçılar da var

ABD'de depremzedeler için konser: Türk sanatçılar da var
19 Şubat 2023 - 18:45 www.finansgundem.com

ABD'de geliri depremzedelere bağışlanmak üzere, aralarında Türk sanatçıların da olduğu konser düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremler sonrası ABD'den destekler gelmeye devam ediyor. Yüzlerce artçı sarsıntının Türkiye ve Suriye'de yarattığı yıkımın yaralarını sarmak için Türkiye, Yunanistan, Ermenistan, Makedonya, Filistin ve Suriyeli sanatçıların katılımıyla, New York'ta Drom adlı mekanda tüm bilet gelirleri Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere gönderilmek üzere konser düzenlendi.

VOA Türkçe'nin haberine göre konserin geliri Turkish Philanthropy Funds ve Başmeh Zeitooneh yardım kuruluşları aracılığıyla Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere gönderilecek.

Konsere Fahir Atakoğlu, Meltem Cumbul, Ara Dinkjian, Ayşegül Durakoğlu, Bilge Günaydın, İsmail Lumanovski, Frank London'ın da aralarında bulunduğu isimler katıldı.

Konserin organizatörlerinden Drom'un işletmecisi Serdar İlhan, yaptığı açıklamada 1999'da İzmit merkezli depremzedelere yardım etmek için benzer bir girişimde bulunduklarını, şimdi de ulaşabildikleri sanatçılar aracılığı ile böyle bir etkinlik düzenlediklerini, şu ana kadar da 30 bin doları bulan bağış topladıklarını söyledi.

Depremzedelere yardım konserinin organizatörlerinden Mehmet Dede de katkıda bulunan sanatçılara teşekkür ederek Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere katkıda bulunabilmenin kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

Konser sırasında yaptığı duygu yüklü bir konuşmada gözyaşlarını tutamayan sanatçı Meltem Cumbul da yaptığı açıklamada, depremzedelerin uğradığı felaketin yaralarını sarmaya müzik aracılığıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

İzleyicilerin de duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı depremzedelere yardım konserine gönüllü olarak destek veren ünlü piyanist Fahir Atakoğlu, Türkiye'nin çok kötü zamanlar yaşadığını, buna karşın herkesin birlik ve dayanışma içinde olduğunu belirterek “Hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Böyle konserlerle yardım toplayarak oralara ulaşılmasını istiyoruz” dedi.

Drom'da düzenlenen etkinlikte sunuculuk yapan New York Üniversitesi İstatistik ve Davranış Bilim Uzmanı Prof. Selçuk Şirin de Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketinin nedenlerinin tartışılması için çok zaman olduğunu, ancak günün yaraları sarma günü olduğunu vurgulayarak, depremzedelere yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye geliyor

 

Jeffry Flake: ABD'nin Türkiye'ye yardımları sürecek

 

Afetzedeler için yeni kampanya: 'Evim Yuvan Olsun'

 

Birçok ülkeden yardım kampanyası: Türkiye'yi yalnız bırakmadılar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)