BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de çalışanlara aşı zorunluluğu geliyor----

ABD'de çalışanlara aşı zorunluluğu geliyor

ABD'de çalışanlara aşı zorunluluğu geliyor
05 Kasım 2021 - 13:18 www.finansgundem.com

ABD’de bazı sektörlerin çalışanlarına aşı olmaları için 4 Ocak'a kadar süre verildi.

Washington yönetimi perşembe günü yaptığı açıklamada, on milyonlarca Amerikalı çalışanın yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı aşılanmasını hedefleyen katı önlemlerin önümüzdeki yıl 4 Ocak’ta yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Önlemler, 100'den fazla çalışan istihdam eden şirketler ile sağlık ve federal hükümet çalışanlarını kapsıyor.

Bu ABD’nin ülkenin ekonomik istikrarını etkileyen korona virüs  ve Delta varyantı ile mücadelede bugüne kadar aldığı en sert önlemler olarak ön plana çıkıyor.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, söz konusu üç kategoriye dahil herhangi bir çalışanın 4 Ocak 2022 tarihine kadar ya tam doz aşı olmak ya da en az haftada bir Kovid-19 testi yaptırmak zorunda kalacağını aktardı.

Yetkili ayrıca kuralların ‘milyonlarca ABD’li çalışanı, hayat kurtaran, ekonomiyi güçlendiren ve salgının üstesinden gelinmesini hızlandırmaya katkıda bulunan aşılara yönelteceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden önlemleri ilk olarak ülkenin aşılanma oranıyla ilgili endişelerin arttığı eylül ayında duyurmuş, federal kurumlar, Cumhuriyetçiler ve bazı sendikalar tarafından eleştirilerle karşılaşmıştı.

Üst düzey bir yetkiliye göre ülkedeki işgücünün üçte ikisinden fazlasını etkileyecek olan yeni kurallar büyük şirketler ve bazı eyaletler tarafından açıklanan tedbirlere ek olarak uygulanacak.

ABD milyonlarca dolarlık aşı anlaşmasını iptal etti

 

HSBC’den Hong Kong personeline aşı şartı

 

Aşı olan 5-11 yaş arasındaki çocuklara 100 dolar hediye edilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)