BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de artık herkes aşı olabilecek----

ABD'de artık herkes aşı olabilecek

ABD'de artık herkes aşı olabilecek
19 Nisan 2021 - 13:15 www.finansgundem.com

ABD’de yetişkinlerin yarısından fazlasının yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı en az 1 doz aşılanmasının ardından ülkedeki herkes bugünden itibaren aşı olmak üzere kayıt olabilecek.

Ülkedeki aşı süreci, kan pıhtılaşması vakaları nedeniyle geçtiğimiz Salı günü Johnson & Johnson’ın geliştirdiği aşının kullanımının askıya alınmasına rağmen çok hızlı bir şekilde devam ediyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) istatistiklerine göre, 18 yaş üzeri yetişkin yüzde 50,4’ünü oluşturan yaklaşık 130 milyon kişiye en az bir doz korona virüs aşısı vuruldu. Nüfusun yüzde 32,5’i ise, özellikle 65 yaşın üzerindeki yetişkinler iki doz aşı oldu.

Yetkililer, bugünden itibaren tüm vatandaşların aşı olmasına izin vermeyi planlıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz Salı günü, her ABD vatandaşına yetecek kadar aşı olacağı konusunda güvence verdi.

Avrupa’da ise bazı ülkeler, kısıtlamaları hafifletmeye hazırlanıyor.

Bu hafta İsviçre, Belçika, Slovenya, Slovakya, Monako, Portekiz ve Danimarka’da kısıtlamalar farklı ölçülerde gevşetilecek.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, haftalık vaizlerini haftalardır online düzenlemesinin ardından dün Apostolik Saray’daki ofisinin penceresinden Aziz Petrus Meydanı’na hitap etti.

Almanya’da koronavirüs kaynaklı yaşanan 80 bine yakın can kaybı için anma törenleri düzenlenirken, krize verilen tepki yaşanan siyasi gerginliği de artırıyor.

Başbakan Angela Merkel, partisinden olanlar da dahil olmak üzere bölge başkanlarına karşı katı bir tutum sergiledi ve önlemlere tam olarak uymamanın sonucunda salgının arttığı konusunda uyardı.

Avustralya ve Yeni Zelanda’da yaşayanlar bugünden itibaren, karantinaya girmek zorunda kalmadan iki ülke arasında seyahat edebilecek.

Brezilya’da ölü sayısı hala yüksek olmasına ve ülkedeki mutant virüsün daha ölümcül olmasına rağmen, Rio de Janeiro Nisan ayı başlarında barları ve restoranları yeniden açtı, bugün de plajları açmaya hazırlanıyor.

İsrail’de yaklaşık 5 milyon kişiye (nüfusun yüzde 53’ü) iki doz aşı verildiği için, Pazar günü itibariyle vatandaşların sokakta maske takmadan dolaşmasına izin verildi.

Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, salgının henüz bitmediği ve her an geri dönebileceği konusunda uyardı.

Türkiye'de kaç kişi aşılandı?

 

Fauci'ye göre J&J aşısı için yeniden onay çıkacak

 

Hindistan’da aşı kıtlığı yaşanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)