BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de %66 deflasyon riski var----

ABD'de %66 deflasyon riski var

ABD'de %66 deflasyon riski var
21 Şubat 2014 - 09:33 www.finansgundem.com

ABD ekonomisi deflasyona karşı Fed'in ortaya koyduğundan daha meyilli olabilir ve bu da para politikasını gevşek tutmak için neden verebilir

Wells Fargo Securities LLC'nin oluşturduğu modele göre, ABD ekonomisi deflasyona, Fed'in ortaya koyduğundan daha meyilli olabilir ve bu da para politikasının gevşek tutulması için neden verebilir.

Ekonomist John Silvia, Azhar Iqbal ve Blair Zachary'ye göre, deflasyon baskılarının Ocak 2010'dan bu yana daha yüksek olduğunu ve şimdi yüzde 66 ABD'ye hükmetmesi ihtimali var. Wells Fargo ekonomistlerinin hesaplamaları, kişisel tüketim harcamaları fiyat deflatörü, işsizlik oranı ve Fed'in enflasyon hedefini dahil ediyor.

Ekonomistler 17 Şubat tarihli raporlarında, "Model, enflasyonist, deflasyonist ya da fiyat istikrarı gibi gelecekteki fiyat trendi senaryo ihtimalleri olasılığını hesaplamak isteyen politika yapıcılar, yatırımcılar ve tüketiciler için faydalı" yorumunda bulundu.

Modelin, 1980'lerde onyıla damgasını vurmuş olan yüksek enflasyon riskine işaret ettiğini belirten ekonomistler, bunun gibi sürekli yüksek olasılığın, yaklaşan bir tehdide işaret ettiğini söyledi.

Raporun yazarları, son yıllardaki deflasyon olasılığının, yüksek düzeyde gevşek para politikası için bir gerekçe sunabileceğini savundu.

Diğer taraftan Wells Fargo'nun modeli, enflasyon korumalı ABD Hazine tahvili piyasasına dayanan Atlanta Fed'inkinden daha endişe verici görünüyor. Atlanda Fed'in modeli 14 Şubat'ta deflasyon ihtimalini yüzde 0 olarak öngörmüştü.

Fed'deki politika yapıcılar henüz deflasyon tehdidinden endişeli görünmüyor. Fed Başkanı Janet Yellen 11 Şubat'ta fiyatlardaki son yumuşamanın geçici olduğunu söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)