BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de 22 milyon öğrenci af başvurusu yaptı!----

ABD'de 22 milyon öğrenci af başvurusu yaptı!

ABD'de 22 milyon öğrenci af başvurusu yaptı!
22 Ekim 2022 - 01:00 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, öğrenci kredi borcu affı için bir haftadan daha az bir sürede 22 milyona yakın başvuru yapıldığını söyledi.

Joe Biden, Delaware eyaletinin Dover kentindeki Delaware Eyalet Üniversitesi'nde öğrenci kredi borcu affına ilişkin konuştu.

15 Ekim'de resmen açtıkları başvuru sitesinde şu ana kadar yapılan kayıt sayısının 22 milyona yakın olduğunu söyleyen Biden, öğrenci kredi borcu affının milyonlarca aileyi rahatlatacağına dikkat çekti. 

Neredeyse 40 milyon Amerikalının uygulamadan yararlanabileceğini ifade eden Biden, "Çevrim içi başvurular 5 dakikadan daha az zaman alıyor." diyerek aftan yararlanmak isteyen öğrencilere müracaatlarını hemen tamamlama çağrısında bulundu.

''Cumhuriyetçiler affa karşı çıkıyor''

Biden, Kongre'de öğrenci kredi borcu affına karşı çıkan Cumhuriyetçi partilileri eleştirerek "Cumhuriyetçi Kongre üyeleri ve valiler, kendi seçmenleri dahil bu yardımdan faydalanmak isteyen herkese karşı çıkmak için ellerinde geleni yapıyor." dedi.

Pandemi döneminde birçok Cumhuriyetçinin de devlet yardımlarından faydalandığını hatırlatarak, öğrenci kredi borcu affına karşı çıkan Cumhuriyetçilerden Georgia milletvekili Marjorie Taylor Greene'in eşinin 180 bin dolar, Florida temsilcisi Vern Buchanan'ın da 2 milyon 300 bin dolar yardım aldığını açıkladı.

''Orta sınıftakilere bir nefes aralığı veriyorum''

Biden'ın 24 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, öğrenci kredisi geri ödemelerini son kez 31 Aralık'a kadar ertelediklerini ve yıllık 125 bin doların altında geliri olan kişilerin borçlarında 20 bin dolara kadar af uygulayacaklarını duyurdu.

Planı Twitter hesabından paylaşan Amerikan başkanı, "Seçim kampanyasında verdiğim sözü tutarak Ocak 2023'te öğrenci kredisi geri ödemeleri başlayacak orta sınıftakilere bir nefes aralığı veriyorum." ifadesini kullanmıştı.

Plana göre, geliri yıllık 125 bin doların altında olan kişilerin borçlarının 10 bin dolarlık kısmına af gelirken, düşük gelirlilere verilen "Pell Grants" isimli krediyi alan ve şu anda yıllık geliri 125 bin doların altında olan kişilerin borcunda da 20 bin dolar af uygulanacak.

Borçlular, Ocak 2023'te kredi geri ödemelerine başlayacak. 

Biden öğrenci kredileri af planını açıkladı: Borçlar siliniyor

 

Yeni torba yasada hangi maddeler var?

 

Torba yasa hazırlığı! Ekonomide yeni düzenlemeler yolda...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)