BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de 11 Eylül kurbanları anıldı----

ABD'de 11 Eylül kurbanları anıldı

ABD'de 11 Eylül kurbanları anıldı
11 Eylül 2015 - 20:22 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en büyük terör saldırılarından biri olan 11 Eylül saldırıları anıldı

ABD tarihinin en büyük terör eylemi olarak görülen 11 Eylül saldırılarınının üzerinden tam 14 yıl geçti. Saldırıların yıl dönümünde hayatını kaybedenler düzenlenen törenlerle anıldı.New York’ta Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu alanda ve Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’da anma törenleri düzenlendi. Pentagon’daki törene Başkan Obama ve First Lady Michel Obama katıldı. New York’ta, saldırılarda ölenler için yapılan anıttaysa kurbanların isimleri okundu. 

11 Eylül 2011’de, iç sefer gerçekleştiren dört yolcu uçağı, El-Kaide militanlarınca kaçırılmıştı. Üç uçak İkiz Kuleler ve Savunma Bakanlığı binasına çarptırılmıştı. 11 Eylül günü, Amerika Birleşik Devletleri’nde iç sefer gerçekleştiren dört yolcu uçağı, el-Kaide üyesi 19 kişi tarafından kaçırıldı. American Airlines’ın 11 sefer sayılı uçuşu ile United Airlines’ın 175 sefer sayılı uçuşu, New York’ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi’nin sırasıyla kuzey ve güney kulelerine çarptı. İki saat içinde 110 katlı her iki bina da çökerken, 7 Dünya Ticaret Merkezi’nin de arasında bulunduğu çevresindeki bazı yapılar yıkıldı ve bazıları hasar gördü.

Kaçırılan üçüncü uçak, American Airlines’ın 77 sefer sayılı uçuşu, Virginia eyaletine bağlı Arlington County’de yer alan Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı karargâhı Pentagon’a çarptı. Saldırı sonucunda binanın batı cephesinin bir kısmı yıkıldı. Kaçırılan dördüncü uçak olan United Airlines’ın 93 sefer sayılı uçuşu ise Washington, DC’yi hedeflemişti. Ancak yolcuların uçağı kaçıranlara yaptığı müdahale sonrasında uçak, Pensilvanya eyaletindeki Shanksville yakınlarına düştü. Uçaklardaki 19 hava korsanı ve 227 kişi de dahil olmak üzere saldırılar sonucunda 2.996 kişi hayatını kaybetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)