BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD verilerini özel şirketler açıklayacak----

ABD verilerini özel şirketler açıklayacak

ABD verilerini özel şirketler açıklayacak
02 Ekim 2013 - 08:48 www.finansgundem.com

ABD hükümetinin kapanmasıyla birlikte ekonomik verilerin açıklanması da askıya alındı

Kongre'nin ABD hükümeti bütçesi üzerinde anlaşamaması sonucu hükümet 1 Ekim tarihinden itibaren çalışamaz hale geldi. ABD'de hükümete bağlı çalışan ve tarım dışı istihdam ile ticaret rakamları gibi kritik verileri açıklayan devlet birimleri de çalışamaz durumda.
ÖZEL ŞİRKETLERİN ARAŞTIRMALARI ÖNEM KAZANDI
Devletten gerekli resmi verilerin gelmediği bu sıradışı durumda yatırımcılar ABD ekonomisinin gidişatı hakkında özel şirketlerin açıkladığı rakamlara güvenmek durumundalar.
DEUTSCHE BANK, ADP RAPORUNA GÜVENİYOR
Cuma günü açıklanması gereken tarım dışı istihdam raporu, şu anki şartlar altında açıklanamayacak. Bunun yerine yatırımcılar ADP'nin hazırladığı, Eylül ayında özel sektörün yarattığı istihdamı gösteren veriden faydalanabilir. Deutsche Bank ABD Başekonomisti Joe LaVorgna, "Resmi verilerin ertelenmesi durumunda ADP'nin Eylül raporuna güveneceğiz" şeklinde konuştu.
PMI VE ISM YOL GÖSTERECEK
ABD ekonomsinin gidişatı hakkında bilgi sahibi olmak için imalat PMI'yı yol gösterici olacak. Markit'in hazırladığı endeks Eylül'de 52,8 değerini alarak Ağustos'taki seviyesini korudu.
GELECEK HAFTANIN VERİLERİ
ABD Ticaret Departmanı'nın 8 Ekim'de Eylül ayı ticaret rakamlarını, 9 Ekim'de ise Ağustos ayı toptan envanterlerini açıklaması bekleniyor. Hükümet gelecek hafta da kapalı kalır ve bu veriler açıklanamazsa, yatırımcılar ISM imalat raporunun alt endekslerinden faydalanabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)