BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve Çin arasında gerilim: ABD savaş gemisi Tayvan Boğazı'ndan geçti----

ABD ve Çin arasında gerilim: ABD savaş gemisi Tayvan Boğazı'ndan geçti

ABD ve Çin arasında gerilim: ABD savaş gemisi Tayvan Boğazı'ndan geçti
20 Temmuz 2022 - 14:31 www.finansgundem.com

ABD'nin güdümlü füze taşıyan muhribinin Tayvan Boğazı'ndan geçmesi, bölgeyi egemenlik sahası gören Çin ile gerilime sebep oldu. Pekin yönetimi, ABD'yi "Tayvan Boğazı'nda güvenlik riskleri yaratmakla" suçladı.

ABD Donanması 7. Filosundan yapılan açıklamada, Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze muhribi USS Sampson'un geçişinin "uluslararası hukuka uygun icra edilen rutin faaliyet olduğu" bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Geminin Tayvan Boğazı'ndan geçişi ABD'nin özgür ve açık Hint-Pasifik'e bağlılığının göstergesidir. ABD silahlı kuvvetleri, uluslararası hukukun izin verdiği her yerde uçmayı, yelken açmayı ve operasyon yapmayı sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Doğu Cephesi Komutanlığı ise Çin güçlerinin gemiyi takip ederek uyarıda bulunduğunu açıkladı.

"ABD'nin sıkça sergilediği tahrikler ve güç gösterileri, Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarı yok eden, güvenlik risklerini yaratan taraf olduğunu gösteriyor."

Açıklamada, "cephe kuvvetlerinin her zaman teyakkuzda olduğu ve ulusal güvenlik ile toprak bütünlüğünü karalılıkla koruyacağı" vurgulandı.

Geçiş, ABD donanmasının bu yıl Tayvan Boğazı’ndaki 4. seyir faaliyeti oldu. Daha önce Ticonderoga sınıfı güdümlü füze muhribi USS Port Royal 10 Mayıs'ta, USS Sampson 27 Nisan'da ve Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze muhribi USS Ralph Johnson da 26 Şubat'ta Boğaz'dan geçmişti.

ABD savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti

 

ABD savaş gemisi Doğu Akdeniz'de

 

2 Rus savaş gemisi Cezayir limanına demirledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)