BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Umman Körfezi'nde kimyasal madde ele geçirdi----

ABD, Umman Körfezi'nde kimyasal madde ele geçirdi

ABD, Umman Körfezi'nde kimyasal madde ele geçirdi
23 Ocak 2022 - 17:38 www.finansgundem.com

ABD Donanması, Umman Körfezi'nde, İran'dan Yemen'e gitmekte olan ve patlayıcı imalatında da kullanılan 40 ton üre gübresi taşıyan bayraksız bir balıkçı gemisine el koydu.

Donanmadan yapılan açıklamada, "ABD 5'inci filosuna bağlı gemiler, 18 Ocak'ta, daha önce Somali kıyılarında silah kaçakçılığında kullanılırken yakalanan bir balıkçı gemisine Umman Körfezi'nde el koydu." denildi.

Geminin İran'dan çıktığı ve uluslararası sularda daha önce Yemen'deki Husilere silah götürmek için kullanılan bir rotayı kullandığı kaydedildi.

USS Cole muhribi ve USS Chinook kıyı devriye gemisinin bayrak doğrulaması için söz konusu şüpheli gemiyi durdurduğu vurgulanan açıklamada, "Bayrak doğrulaması ve ardından arama sırasında, ABD kuvvetleri, patlayıcı için de kullanıldığı bilinen tarımsal bir kimyasal bileşik olan 40 ton üre gübresi tespit etti." ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, söz konusu gemi, Şubat 2021'de ABD Donanması tarafından Somali kıyılarında durdurulan ve üzerinde binlerce AK-47 saldırı tüfeği, hafif makineli tüfek, ağır keskin nişancı tüfeği, roketatar, bomba atar ve mürettebat tarafından kullanılan silahlar dahil birçok askeri malzemenin ele geçirildiği yelkenli.

ABD Donanması, el konulan geminin, ele geçirilen malzemelerin ve geminin Yemenli 5 mürettebatının 21 Ocak'ta Yemen Sahil Güvenlik yetkililerine teslim edildiğini duyurdu.

Vucic, Bosna Hersek'te barışı koruma mesajı verdi

 

Lübnan ekonomisi en büyük krizlerden birini yaşıyor

 

ABD, Dünya Sağlık Örgütü’nü güçlendirme planlarına karşı çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)