BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD: Türkiye'nin Patriot alma şansı oldu ama S-400'ü tercih etti----

ABD: Türkiye'nin Patriot alma şansı oldu ama S-400'ü tercih etti

ABD: Türkiye'nin Patriot alma şansı oldu ama S-400'ü tercih etti
23 Şubat 2021 - 22:21 www.finansgundem.com

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin son yıllarda ABD'den Patriot edinme şansı elde ettiğini ancak S-400'ü tercih ederek 'Rusya'ya alan ve para kazandırdığını' savundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımı konusunda Washington ile Ankara arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamada bulundu.

Kirby, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'ye, 'S-400'leri elinde tutmama' yönünde çağrıda bulundu.

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması kararının hâlâ geçerli olduğu vurgusunu yapan sözcü, "Türkiye'nin, son 10 yılda birçok kez ABD'den Patriot alma şansı oldu, ancak Rusya'ya para ve etki alanı kazandıran S400'ü seçti" ifadelerini kullandı.

Rusya, anlaşmalar kapsamında Türkiye'ye dört adet S-400 bataryası teslim etmişti. Opsiyon da içeren anlaşmanın değerinin 2.5 milyar dolar olduğu açıklanmıştı.

Rusya, Türkiye ile ortak S-400 üretimi üstünde çalışıyor

ABD: S-400'ler konusundaki tutumumuz değişmedi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Almak değil Üretmek isteriz26 Şubat 2021 14:01

    Türkiyeye yıllarca "al AMA KULLANMA" diyen Pentgon Türkiyenin Patroit Almak değil ÜRETMEK talebini bile bile kıvırık açıklamayı yapıyor.Bozuk plak gibi tekrar tekrar aynısını söylemeye devam edin bakalım.Haydi Sungurum kükre.

  • YORUM24 Şubat 2021 09:42

    ABD yönetimi şeytanın kuklası! İster demokrat olsun ister cumhuriyetçi kendi işlerini kendileri bilmiyor. 10 mio nüfuslu İsrail yönetiyor. Patriot alma şansımız olmuş kocaman bir yalan kirby bile bunu söylerken inanmamıştır. Ez cümle usa bizim hiç bir zaman müttefikimiz olmamıştır. Son zamanlarda yaptığı çevreleme yığınakları ve ambargolar düşmanca tavırlardır. Bunları not alıp müttefik Amerika söylemini bırakıp bunları ortadoğudan çıkarmanın zamanıdır.