BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD tavsiye etti… İsrail F-35’leri yere indirdi!----

ABD tavsiye etti… İsrail F-35’leri yere indirdi!

ABD tavsiye etti… İsrail F-35’leri yere indirdi!
26 Aralık 2022 - 09:55 www.finansgundem.com

İsrail Hava Kuvvetleri, ABD’nin tavsiyesine uyarak 11 adet F-35I Lightning II savaş uçağını yere indirme kararı aldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), geçen hafta Teksas'ta ABD Hava Kuvvetlerine ait bir F-35B Lightning II'nin iniş girişimi sırasında düşmesiyle sonuçlanan olayın ardından F-35A savaş uçaklarından 11'ini yere indirmeye karar verdi.

Bir IDF sözcüsü medyaya , "Bulgulardan ve aktarılan bilgilerden, İsrail sisteminde tekrarlanan bir arıza olasılığını ortadan kaldırmak için bu uçakların özel bir denetime ihtiyaç duyduğu tespit edildi" dedi.

IDF, ilk incelemenin ABD tarafından tedarik edilen uçağın Teksas kazasına yol açan benzer kusurlara sahip olabileceğini gösterdiğini söyledi. İsrail F-35'lerinde benzer bir sorunun olup olmadığı henüz netlik kazanmadığı için jetlerin yere indirilmesi kararı yine de tedbir amaçlı alındı.

ABD F-35B, geçen Perşembe günü Kuzey Teksas'taki bir hava üssüne dikey iniş prosedürü sırasında düştü ve pilotun jetten neredeyse pist seviyesinde fırlamasına neden oldu. İsrail F-35A'sı ise dikey iniş kabiliyetinden tamamen yoksun.

İsrail, F-35 uçuşlarını yalnızca bu yıl ikinci kez durdurdu. Temmuz ayında Tel Aviv, bir fırlatma koltuğu arızası keşfedildikten sonra jetleri bir süreliğine yere indirmişti. ABD, o sırada tüm F-35 filosunu yere indirdi.

Almanya F-35 savaş uçakları için sözleşme imzaladı

 

F-35'lere enflasyon darbesi

 

İsviçre'den 6,1 milyar dolarlık F-35 anlaşması

 

ABD, F-35 teslimatlarını Çin ham maddesi kullanıldığı gerekçesiyle askıya aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)