BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, tanker saldırısında İran’ı işaret etti----

ABD, tanker saldırısında İran’ı işaret etti

ABD, tanker saldırısında İran’ı işaret etti
07 Ağustos 2021 - 11:40 www.finansgundem.com

Mercer Street adlı tanker soruşturmasının tamamlandığında İHA’lar ile yapılan saldırının sorumlusunun İran olduğu işaret edildi

 ABD ordusu Merkez Komutanlığı (CENTCOM) dün yaptığı basın açıklamasında, Umman açıklarında saldırıya uğrayan Mercer Street adlı tanker soruşturmasının tamamlandığını ve İHA’lar ile yapılan saldırının sorumlusunun İran olduğunu belirtti.
ABD Merkez Komutanlığı basın açıklamasında, “Patlayıcı uzmanları, dikey bir dengeleyici (kanadın bir parçası) ve İran tek yönlü saldırı İHA'larından daha önce toplanan örneklerle neredeyse aynı olan iç bileşenler dahil bu üçüncü İHA’nın birkaç parçasını kurtarmayı başardı. İran kıyılarından saldırıların yerlerine kadar olan mesafe, belgelenmiş İran tek yönlü saldırı İHA'larının menzili içindeydi. Olay yerinde yapılan bir analizin ardından, malzemenin bir kısmı, daha fazla test ve doğrulama için Manama, Bahreyn'deki ABD Beşinci Filo karargahına ve ardından bir ABD ulusal laboratuvarına transfer edildi” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının sonunda “ABD'li uzmanlar, bu İHA'nın İran'da üretildiğine dair kanıtlara dayanarak sonuca vardı” denildi.

5 İran tankerinden ilki Venezuela'ya vardı

NE OLMUŞTU?

İsrail tarafından işletilen Mercer Street adlı tanker, 29-30 Temmuz tarihlerinde Umman açıklarında İHA’larla saldırıya uğramış ve sonucunda biri İngiliz güvenlik görevlisi diğeri geminin Rumen kaptanı olmak üzere iki kişi hayatını kaybetmişti. 29 Temmuz gecesi yapılan ilk iki İHA saldırısı başarısız olmuş, 30 Temmuz günü patlayıcı yüklü üçüncü İHA gemiye isabet etmişti.   

  





YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)