BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Senatosu'nda 'resmi kıyafet' dönemi----

ABD Senatosu'nda 'resmi kıyafet' dönemi

ABD Senatosu'nda 'resmi kıyafet' dönemi
28 Eylül 2023 - 22:41 www.finansgundem.com

ABD Senatosu, Kongre'de erkekler için "resmi kıyafet" yönetmeliğini kabul etti

ABD Senatosu, Pennsylvania Senatörü John Fetterman'ın geçen hafta Kongre'ye gündelik elbiselerle gelmesi üzerine kıyafet yönetmeliğini resmileştiren kararı oybirliğiyle kabul etti.

İlgili karar tasarısı, Batı Virginia'nın Demokrat Senatörü Joe Manchin ile Utah'ın Cumhuriyetçi Senatörü Mitt Romney tarafından Senato'ya getirildi.

CEKET, KRAVAT VE PANTOLON ZORUNLULUĞU

Oybirliğiyle kabul edilen yeni karar, Senato üyelerinin salona gelirken erkeklere iş kıyafeti olarak ceket, kravat ve pantolon giymelerini zorunlu kılıyor. Kararda, kadınlar için Senato katında giyilmesi gereken kıyafet kriteri ise belirtilmiyor.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, karar üzerine "Hiçbir zaman resmi kıyafet kuralımız olmamasına rağmen geçen hafta yaşanan olaylar, hepimize sanki resmileşmenin doğru yol olduğunu hissettirdi." ifadesini kullandı.

Pennsylvania'nın Demokrat Senatörü Fetterman’ın, geçen hafta Senato'ya birkaç defa kapüşonlu günlük kıyafetiyle gelmesi eleştirilere neden olmuştu.

Schumer da Senato salonuna resmi kıyafetle gelme teamüllerine rağmen bu konuda yazılı bir yönetmelik olmaması nedeniyle Fetterman'a herhangi bir yaptırımda bulunamamıştı.

Senato onayladı: Jefferson, Fed Başkan Yardımcısı oldu

 

ABD'de borç limitinin askıya alınmasını içeren tasarı Senato'dan geçti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)