BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Rusya'nın 5 milyon dolarını bloke etti----

ABD, Rusya'nın 5 milyon dolarını bloke etti

ABD, Rusya'nın 5 milyon dolarını bloke etti
09 Şubat 2018 - 17:25 www.finansgundem.com

ABD, Rusya’nın uluslararası para transferlerine 5 milyon dolar bloke uyguladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin bankacılık sisteminin, 2016-2017 döneminde Rusya Savunma Bakanlığı’nın Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan Rus uçaklarının yakıt takviyesi için kullandığı yaklaşık 5 milyon dolarlık bir meblağı bloke ettiğini açıkladı.

Sputnik'in, haftalık basın toplantısından aktardıklarına göre Zaharova, ABD’nin Rusya’nın uluslararası para transferlerine bloke uyguladığı yönünde bazı örnekler verdi.

Zaharova, "ABD’nin bankacılık sistemi, 2016-2017 döneminde Rusya Savunma Bakanlığı’nın Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan uçaklarımızın yakıt takviyesi için yolladığı parayı bloke etti. 5 milyon doların üzerinde olan bir meblağ söz konusu. Bu paralar şimdiye kadar hala iade edilmedi" diye konuştu.

Zaharova ayrıca ABD’nin geçen yıl, Rusya’nın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na (UAEA), Birleşmiş Milletler (BM) onkolojik hastalıkları tedavi programını araştırması için gönderdiği 200 bin dolarlık meblağa da bloke koyduklarını kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)