BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Rus varlıklarını Ukrayna'ya devretmeyi planlıyor----

ABD, Rus varlıklarını Ukrayna'ya devretmeyi planlıyor

ABD, Rus varlıklarını Ukrayna'ya devretmeyi planlıyor
20 Aralık 2023 - 15:34 www.finansgundem.com

ABD'nin bloke edilen Rus varlıklarını Dünya Bankası veya EBRD aracılığıyla Ukrayna'ya aktarma seçeneğini değerlendirdiği bildirildi.

ABD, Batı'da bloke edilen Rus varlıklarının Kiev rejimine devredilmesine ilişkin tutumunu sıkılaştırıyor. ABD'li yetkililer, uluslararası hukuka göre Rus varlıklarına el koymanın yolları olduğunu söylüyor.

Financial Times (FT) gazetesi, ABD’li bürokratların G7 ülkelerine, bloke edilen Rus varlıklarını Dünya Bankası veya Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) aracılığıyla dilimler halinde Kiev'e aktarma seçeneğini değerlendirme önerisinde bulunduğunu yazdı.

Washington'un dondurulmuş varlıklara el konulmasını açıkça desteklemediği, ancak bunu özel olarak yaptığı ifade edilen makalede, ABD tarafından düzenlenen ve incelenmek üzere G7 ülkelerine sunulan belgeye atıfla Rus varlıklarına el konulmasının uluslararası hukukun izin verdiği sözde bir ‘karşı önlem’ olarak tanımlandığı kaydedildi.

AVANS OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Belgeye göre böyle bir adım, Rusya’nın eylemlerinden ‘zarar gören’ ve ‘çok fazla zarar gören’ devletler tarafından atılması halinde Rusya'nın eylemlerine meşru bir yanıt olarak değerlendirilecek.

FT’ye göre bu önlem, ABD’li bürokratlar tarafından Rusya’nın ödeyeceği tazminat çerçevesinde ‘avans’ olarak değerlendiriliyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) daha önce Avrupa'nın dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna'yı finanse etmek için kullanmasının uzun vadede Avrupa para biriminin itibarına yönelik riskler oluşturabileceği konusunda uyarmış, Brüksel'e ‘bu ayrı çatışmanın ötesine bakma’ ve Ukrayna'yı finanse etmenin başka yollarını arama çağrısında bulunmuştu.

Diğer yandan Kremlin, bu tür kararların alınmasının ‘uluslararası hukukun tüm kural ve normlarının ihlal edilmesinde yeni bir adım olacağını’ açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Avrupa'daki Rus varlıklarının dondurulmasını hırsızlık olarak nitelendirerek, AB'nin sadece özel kişilerin fonlarını değil, aynı zamanda Rusya'nın devlet varlıklarını da hedef aldığını vurgulamıştı.

"Ukrayna Batı’nın mali yardımı olmadan birkaç ay dayanabilir"

 

ABD: Para bitti, son yardımı yollayacağız...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)