BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD piyasaları Citigroup ile yükseldi----

ABD piyasaları Citigroup ile yükseldi

ABD piyasaları Citigroup ile yükseldi
15 Temmuz 2014 - 05:56 www.finansgundem.com

ABD piyasaları Citigroup'un beklenenden daha iyi kâr açıklaması ve Apple'ın hükümetle barışı sayesinde yükseldi

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nde 3 ayın en büyük kaybının yaşanmasının ardından, şirket satın alma ve birleşme aktivitelerindeki artış ve Citigroup Inc'nin beklenenden daha iyi gelen kar rakamları sayesinde, değer kazandı. Citigroup hisselerinde yüzde 3'lük yükseliş kaydedildi. 

Citigroup hisseleri, şirketin mortgage destekli tahvil soruşturmasını sonlandırmak için 7 milyar dolar ceza ödemeyi kabul piyasaları destekledi. Goldman Sachs S&P yıl sonu hedefinin 2050’ye çıkacağını öngördü. 

Haftanın ilk işlem günü Apple hissesinde yaşanan ralli de dikkat çeken bir başka husus idi. Apple’ın hazırladığı uygulama sonrasında hükümet ile arasının açıldığı yönünde bililer gelmişti. Haftanın ilk gününde bu sorunun ortadan kalktığı haberleinin ve hem Bardays hem de Morgan Stanley tarafından hedef fiyatının yükseltilmesi ile Apple hisseleri de yükseldi. Teknoloji devinin gün sonu hissesi 1.3 yükseliş kaydetti. 

Açılış sonrasında gün içi zirvesini yenileyen Dow Jones, ilk işlem gününü yüzde 0.7’lik yükselişle rekor kapanışın altında tamamladı. Dow Jons’un kapanış seviyesi 17.055 puan. 
Portekiz korkularıyla geçen hafta düşüş kaydeden S&P 500 yüzde 0.5 yükselişle haftanın ilk işlem gününü 1,977 puanla tamamladı. 

Nasdaq ise yüzde 0.6 yükselerek 4.440 puana ulaştı.

Küçük işletmelerin işlem gördüğü Rusell 200 de yüzde 0.5 yükseliş kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)