BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD perakende satışlar verisinde sürpriz yaşandı----

ABD perakende satışlar verisinde sürpriz yaşandı

ABD perakende satışlar verisinde sürpriz yaşandı
15 Haziran 2023 - 16:20 www.finansgundem.com

ABD'de perakende satışlar, beklentilerin aksine mayısta aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi.

ABD Ticaret Bakanlığı, mayıs ayına ait perakende satış verilerine göre, perakende satışlar, mayısta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 artarak 686,6 milyar dolar oldu. Piyasa beklentileri, perakende satışların bu dönemde aylık bazda yüzde 0,1 azalması yönündeydi. Perakende satışlar, nisanda da yüzde 0,4 artmıştı.

Ülkede perakende satışlar, mayısta yıllık bazda ise yüzde 1,6 arttı. Beklentiler, perakende satışların söz konusu dönemde yıllık bazda yüzde 2,2 artması yönündeydi. Perakende satışlar nisanda yıllık bazda 1,2 artış kaydetmişti.

Geçen ay perakende satışlardaki artışta; yapı malzemeleri ve bahçe ekipmanlarının satıldığı mağazalar ile motorlu taşıt ve parçalarının satıldığını mağazalardaki satışlarda yaşanan artış öne çıktı.

Söz konusu dönemde yeme ve içme hizmetinin sunulduğu yerlerdeki, genel mal mağazalarındaki, mobilyacılardaki, gıda ve içecek ürünlerinin satıldığı mağazalardaki, spor malzemeleri, hobi ürünleri ve kitap satılan mağazalardaki ve elektronik mağazalarındaki satışlar da arttı. Akaryakıt istasyonlarındaki satışlarda ise bu dönemde azalış kaydedildi.

Analistler, verilerin, tüketici harcamalarının yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranlarına rağmen dirençli kalmaya devam ettiğini gösterdiğini kaydetti.

Philadelphia Fed İmalat Endeksi beklentilerin altında

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)