BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD ne zaman faiz artıracak----

ABD ne zaman faiz artıracak

ABD ne zaman faiz artıracak
31 Ekim 2013 - 11:46 www.finansgundem.com

Fed'in ilk faiz artırımı için en az Nisan 2015'e kadar bekleyeceği tahmin ediliyor

ABD'de kısa vadeli faiz oranlarını izleyen işlemciler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını artırmak için en az Nisan 2015'e kadar bekleyeceğini, hatta bunun daha da uzun bir süre sonra gerçekleşebileceğini tahmin ediyor.

Fed'in, aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının devam ettirileceği yönündeki dünkü açıklamasının ardından, bankanın politika faizine bağlı olan Fed fonları vadeli işlemleri dün hafif düşüş kaydetti. Vadeli fiyatlar Fed'in Nisan 2015'ten önce Faiz artırmayacağına işaret ederken, işlemcilere göre faiz artırımının Nisan'da gerçekleşmesi ihtimali yüzde 51. Faiz artırımının Temmuz 2015'te yapılması olasılığı ise yüzde 70 dolayına yükseliyor.

Fed dün sona eren iki günlük para politikası kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ekonomiye sağladığı güçlü destekleri devam ettireceğini açıkladı. Faizleri 2008 sonundan bu yana sıfıra yakın seviyede tutanFed üç tur tahvil alımıyla bilançosunun büyüklüğünü 3.7 trilyon dolara ulaştırmış bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)