BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Merkel'i dinledi mi?----

ABD, Merkel'i dinledi mi?

ABD, Merkel'i dinledi mi?
24 Ekim 2013 - 08:51 www.finansgundem.com

Alman hükümeti, Merkel'in ABD tarafından dinlendiğini açıkladı. Bunun üzerine Obama, Merkel ile bir telefon görüşmesi yaptı...

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, ABD Başkanı Barack Obama'yı arayarak, dinleme skandalıyla ilgili acilen ayrıntılı izahat istediği belirtildi. Merkel, telefonunun dinlenmesinin 'kesinlikle kabul edilemez' olduğunu vurguladı.
Merkel, iddiaların doğru olması durumunda, ABD'ye duydukları güvenin suiistimal edilmiş olacağını kaydetti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ise Obama, kendisini dinlemedikleri konusunda Merkel'e güvence verdi.

OBAMA'DAN MERKEL'E: DİNLEMİYORUZ
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama ve Merkel telefonda, ABD Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) Almanya Başbakanı'nın konuşmalarını dinlediği yönündeki iddiaları görüştü. Obama’nın, Merkel’i, "ABD’nin konuşmalarını dinlemediği ve dinlemeyeceği konusunda temin ettiği" belirtildi.

İŞBİRLİĞİ GÜÇLENDİRİLECEK
Açıklamada, ABD’nin birçok ortak güvenlik konularında Almanya ile yakın işbirliğine büyük değer verdiği belirtilerek, "Başkan Obama’nın belirttiği gibi, müttefiklerin ve vatandaşların güvenlik kaygıları ile özel hayat kaygıları arasındaki dengenin sağlandığından emin olmak için ABD olarak, istihbarat bilgilerini toplama yöntemlerini gözden geçirdikleri" tekrarlandı.
Açıklamada, iki liderin hem ABD, Almanya ve partnerlerin güvenliğinin sağlanması hem de vatandaşların özelinin korunması amacı doğrultusunda, iki ülkenin istihbarat birimleri arasındaki işbirliğinin daha fazla güçlendirilmesi noktasında mutabık kaldığı bildirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)