BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, İran'ı suçladı----

ABD, İran'ı suçladı

ABD, İran'ı suçladı
25 Mayıs 2013 - 13:36 www.finansgundem.com

ABD'li yetkililer, enerji şirketlerinin bilgisayar sistemlerine yönelik düzenlenen İran kaynaklı hacker saldırılarının hızlandığını açıkladı

ABD'li yetkililer enerji şirketlerinin bilgisayar sistemlerine karşı gerçekleştirilen siber saldırı kampanyasının hız kazandığını açıkladı.
Eski bir yetkili konuşmasında, gerçekleşen son siber saldırı operasyonunda hackerların, petrol ve gaz hatlarını kontrol edilebilmesini sağlayan yazılımlara erişim sağladıklarını ve bu durumunun artık insanları endişelendirebilecek bir boyuta ulaştığını söyledi.
İran kaynaklı bu saldırıların, casusluk odaklı olan Çinli hacker saldırılarına kıyasla çok daha endişe verici olduğu belirten yetkililer, daha önce yine Tahran destekli olduğu iddia edilen ve banka internet sayfalarına yönelik düzenlenen saldırılardan daha ciddi olduğunu, korsanların şirket faaliyetlerini kontrol edebilecek bilgilere ulaştıklarını ve bu bilgilerin gelecekte şirketlere büyük zararlar verebileceğini ileri sürdü.
"DİKKATLİ OLSUNLAR"
Yine konuyla ilgili açıklamada bulunan ABD'li bir başka yetkili, şu ana kadar gerçekleşen saldırıların hiçbirinin gözden kaçmadığını belirterek, İran rejimini dikkatli olmaya davet etti.
Söz konusu saldırılara maruz kalan, ancak isim ve sayıları açıklanmayan enerji şirketlerinin arasında Kanada sınırları içerisinde faaliyet gösterenlerin de yer aldığı ifade edildi.
Diğer taraftan İranlı yetkililer, siber saldırı suçlamaların dikkatleri başka yöne çekmek için ortaya atıldığı savundu.
Ancak İran her ne kadar reddetse de, ABD'li yetkililer saldırıların İran kaynaklı olduğunu kanıtlayan teknik delillere ulaşıldığını açıkladı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)