BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ile ticaret anlaşması ve internet şirketlerine vergi istiyoruz----

ABD ile ticaret anlaşması ve internet şirketlerine vergi istiyoruz

ABD ile ticaret anlaşması ve internet şirketlerine vergi istiyoruz
23 Ocak 2020 - 13:46 www.finansgundem.com

İngiltere'nin İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Andrea Leadsom İngiltere'nin ABD ile ticaret anlaşması imzalamak istediğini ancak Google, Facebook ve Amazon gibi şirketlere dijital hizmet vergisi getireceğini söyledi

İngiltere İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Andrea Leadsom, Talk Radio’ya yaptığı açıklamada “Amerika ve İngiltere yeni bir ticaret anlaşmasına girme konusunda taahhütte bulundular. Yüzyıllar öncesine uzanan güçlü ilişkilerimiz var ve bazı konularda aramızdaki anlaşmazlıklar bu mükemmel güçlü ve derin Amerika-İngiltere ilişkilerine zarar vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Leadsom "Zorlu görüşmeler her zaman olacaktır ancak büyük meblağlarda kar eden bu çok uluslu teknoloji şirketlerinin vergilendirilmesi önemli bir husus ve dünyanın geri kalanıyla beraber çalışarak bu  şirketlerin kendilerine düşen payı adil olarak ödediklerinden emin olmak istiyoruz" diye ekledi.

İngiltere'nin planına göre, küresel olarak geliri en az 500 milyon sterlin (657 milyon dolar) olan teknoloji şirketleri Nisan 2020'den itibaren İngiltere'deki kullanıcılarından elde ettikleri kısmın %2'sini vergi olarak ödeyecekler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)