BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ile Rusya arasında 'yolsuzluk' gerginliği----

ABD ile Rusya arasında 'yolsuzluk' gerginliği

ABD ile Rusya arasında 'yolsuzluk' gerginliği
30 Ocak 2016 - 08:46 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un gerçekleştirdiği görüşme hakkında Washington ve Moskova'dan farklı açıklamalar geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın  toplantısında, soru üzerine Kerry ve Lavrov'un yaptığı telefon görüşmesi hakkında  konuştu.

Görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine Kirby, Bakan Kerry'nin Rus  mevkidaşı Lavrov ile Suriye'deki muhaliflerin Cenevre'de gerçekleşmesi beklenen  toplantı hakkında konuştuğunu belirtti.

Kirby,  Kerry'nin Lavrov ile Rus hükümetinin önemli adımlar atarak  Suriye halkının ihtiyaçlarına cevap verilmesinde yardımcı olması gerektiğini ve  Cenevre'deki görüşmelerin devamının önemi hakkında konuştuğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise görüşmenin  ana konusunun, bazı Amerikalı yetkililerin Rusya Devlet Başkanı   Vladimir  Putin'in yolsuzluğa karıştığı yönündeki iddiaları olduğu belirtildi.

Lavrov'un, Kerry'e ABD hükümetinin Rus lider hakkında söylediği  sözlerden dolayı sert tepki gösterdiği kaydedilen açıklamada, Lavrov'un ABD ve  Rusya arasındaki ilişkilerin gergin olmasından dolayı ABD'yi sorumlu tuttuğu  vurgulandı.

Açıklamada, Lavrov'un Rusya yönetimine yönelik son günlerde yapılan  "uyduruk ve ayıplayıcı" suçlamalardan dolayı Kerry'e itirazlarını ilettiği  bildirildi.

ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Finansal İstihbarat Birimi Müsteşar  Vekili Adam Szubin, Vladimir Putin'in yolsuzluğa karıştığı yönünde iddialarda  bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, dünkü basın toplantısında,  Putin hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine, "Genel olarak konuşmam gerekirse  Rus hükümetinin yolsuzluğu hakkındaki düşüncelerimiz çok iyi bilinmektedir. Rus  hükümetinin birçok mertebesinde yolsuzluk olduğu yönündeki kaygılarımız devam  etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)