BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ile Çin arasında Kovid-19 gerginliği----

ABD ile Çin arasında Kovid-19 gerginliği

ABD ile Çin arasında Kovid-19 gerginliği
18 Ocak 2021 - 18:33 www.finansgundem.com

ABD, Çin'e korona virüsü araştıran DSÖ heyetine korona virüsle ilgili insanlardan ve hayvanlardan alınan bütün örneklerin acil olarak verilmesini talep etti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni tip korona virüsün kökenini araştıracak araştırmacı heyeti, virüsün ilk kez tespit edildiği Çin’in Vuhan kentinde araştırmalar yapmak üzere geçtiğimiz günlerde yola çıkmış, ABD, Avustralya, Almanya, Japonya, İngiltere, Rusya, Hollanda, Katar ve Vietnam’dan uzman ve araştırmacılardan oluşan heyeti taşıyan uçak Vuhan'a indikten sonra araştırmacılar karantinaya alınmıştı. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, koronavirüsün kökeni hakkında flaş bir iddia ortaya atarak yayınladığı rapordan sonra Dünya Sağlık Örgütü'ne çağrıda bulunmuş, Vuhan'ın dünyayı enfekte etme geçmişi olduğunu hatırlatan Pompeo, laboratuvar ve Kovid-19 arasındaki ilişki konusunun acil olarak araştırılmasını istemişti. 

Öte yandan ABD'den Çin'e çok kritik bir çağrı geldi. ABD, Çin'e korona virüsü araştıran DSÖ heyetine koronavirüsle ilgili insanlardan, hayvanlardan ve doğadan alınan bütün örneklerin acil olarak verilmesini talep etti.

ABD ayrıca Çin'den ivedilikle Vuhan'daki korona virüs hastalarıyla ilgili tüm laboratuvarlar verilerinin ve tıbbi kayıtların da DSÖ heyetiyle paylaşılmasını istedi. 

Çin, ise ABD'nin talepleri ve ABD Dışişleri Bakanı Mike ;Pompeo'nun flaş açıklamalarıyla ilgili olarak DSÖ araştırma heyetinin üzerindeki siyasi baskının durdurulmasını talep etti. 

İsrailli haham aşı karşıtlığında çığır açtı

Rusya Hollanda arasında diplomat krizi

Ekonomistler Merkez Bankası’ndan ne bekliyor?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)