BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD için erken faiz artırımı risk----

ABD için erken faiz artırımı risk

ABD için erken faiz artırımı risk
14 Ekim 2014 - 08:12 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisi için en büyük riskin erken faiz artırımı olduğunu söyledi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisi için şu anda en büyük riskin, bankanın faiz oranlarını yapması gerekenden daha yakın zamanda artırması olduğunu söyledi.

"Tarih, bir likidite tuzağı içinde veya ona yakın olan ekonomilerde parasal gevşemenin erken şekilde ortadan kaldırılmasına iyi bakmaz" diye konuşan Evans, "Eğer gevşek para politikası çok erken azaltılır ise, kendimizi rahatsız bir pozisyonda bulabiliriz, Faiz oranlarını artırdıktan kısa süre sonra onları düşürmek zorunda kalabiliriz. Ben faiz artırımının politika hedeflerimize giden yolda yeterli ivmeyi kazanan kadar ertelenmesi taraftarıyım" dedi. 

Fed'in Faiz artırımı konusunda oldukça sabırlı olması gerektiğini ifade eden Evans, faiz artırımları başladığında da bunun yavaş yavaş yapılması gerektiğini vurguladı. Evans, ilk faiz artırımının 2016 ilk çeyrekte yapılmasının muhtemel olduğu görüşünü tekrarladı.
Konuşmasında yavaşlayan global büyümenin ABD için bir risk olduğunu belirten Evans, bununla birlikte ABD ekonomisinin gelecek 18 ayda yüzde 3 büyüyeceği beklentisini tekrarladı. Evans, enflasyonun ise 2016 sonunda yüzde 5'e ineceğini tahmin ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)