BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri dalgalanıyor----

ABD hisseleri dalgalanıyor

ABD hisseleri dalgalanıyor
09 Eylül 2015 - 19:01 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, açık iş pozisyonlarının rekor seviyeye yükseldiğini gösteren verinin ardından dalgalanıyor

ABD hisseleri, yılın en büyük ikinci rallisini yapmasının ardından küresel piyasalardaki ralliye katılmakta güçlük çekiyor. Küresel hisse senetleri Çarşamba günü, Asya hükümetlerinin finans piyasalarını istikrarlaştırabileceği iyimserliği ile Japonya’dan Avrupa’ya yükseliş gösterdi. Japonya hisseleri Çarşamba günü, Çin’in volatil piyasalarını yatıştırabileceği iyimserliği ile değerlendi.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, erken saatlerde yüzde 1 kadar artış göstermesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 10.39’da 1,972.85 puana geldi. Endeks Salı günü yüzde 2.5 artış kaydetmişti. Dow Jones Industrial Average Endeksi veri öncesinde yerel saat ile 09.51’de 122.80 puan veya yüzde 0.7 yükselerek 16,615.48 puan oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi veri öncesinde yüzde 0.7 arttı.

ABD’de açık iş pozisyonları Temmuz ayında rekor seviyeye yükselerek istihdamın artışı sürdürdüğü sinyali verdi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın Çarşamba günü açıkladığı verilere göre doldurulmayı bekleyen iş pozisyonu sayısı 430,000 artarak 5.75 milyona yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler açık iş pozisyonlarının 5.3 milyona yükseleceğini öngörmüştü.

Çin hisseleri, maliye bakanlığının açıklamalarının ardından yükseliş gösterdi. Maliye Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan açıklamaya göre, Çin bazı önemli projelerin inşasını hızlandıracak, şirketlerde harçların kaldırılması ve vergilerin azaltılması çabalarını ivmelendirecek. Japonya hisseleri, 2008’den bu yana en büyük en sert ralliyi kaydetti. Endeksteki yükselişte değerlemeleri 11 ayın en düşük seviyesine iten satış dalgasını aşırı olduğu spekülasyonu etkili oldu.

Münih’teki Aimed Capital baş yatırım yetkilisi Daniel Weston, “ABD hisseleri Japonya hisselerindeki büyük ralli ile paralel olarak yükseliş gösteriyor. ABD Hazine tahvillerinde satış görülürken, bu para bugün hisse senetlerine akıyor. Tahvillerin, faiz artırımı beklentilerinin yansıması olarak gerilediğini düşünüyorum ki bu da hisseler için pozitif. Çünkü nakitten daha iyi bir alternatif” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)