BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri başaşağı gidiyor----

ABD hisseleri başaşağı gidiyor

ABD hisseleri başaşağı gidiyor
13 Mayıs 2013 - 17:56 www.finansgundem.com

ABD hisseleri perakende satış verilerinin yüksek açıklanmasına rağmen düşüş yaşıyor

ABD hisseleri, gösterge endekslerinin geçen hafta rekor yüksek seviyeye tırmanışlarının ardından, perakende satış verilerinin Nisan ayında beklenmedik bir şekilde arttığının açıklanmasına rağmen geriledi.
KFC ve Pizza Hut gibi gıda zincirlerinin sahibi Yum! Brands Inc. Nisan ayı Çin satışlarında düşüş açıklamasının ardından yüzde 1.5 değer kaybetti. Corning Inc. (GLW), analistlerin hisse tavsiyelerini artırmasıyla birlikte yüzde 2.1 yükseldi. Theravance Inc., yeni ilaçları için Elan Corp. tarafından 1 milyar dolarlık telif ücreti ödeneceğinin onaylanmasının ardından yüzde 11 artış yaşadı.
Standard & Poor's 500 Endeksi (SPX) yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 09:43'te 1,630.61 puan oldu. Dow Jones Industrial Average 35.31 puan, yani yüzde 0.2, düşüşle 15,083.18 puan oldu. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 23 aşağısında seyretti.
Michigan merkezli Plante Moran Financial Advisors şef yatırım yetkilisi Jim Baird, "Nisan ayının perakende satış verileri genel olarak zayıf ama beklenenden daha iyi olan verilere bir örnek teşkil ediyor. Bu yüzden pozitif olarak algılandı. Yılın başından beri olduğu gibi perakende satışlarında hâlâ limitli bir gelişim görüyoruz" yorumunda bulundu.
ABD perakende satış verilerinde Mart ayındaki yüzde 0.5'lik düşüşün ardından ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı Nisan verilerinde yüzde 0.1'lik artış görüldü. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.3 oranında bir düşüş olacağı yönündeydi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)