BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı----

ABD hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı

ABD hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı
14 Ekim 2013 - 08:48 www.finansgundem.com

ABD’nin borç tavanına vurup, temerrüde düşme riskini ortadan kaldırılması için sadece üç gün kaldı

ABD’nin resmi olarak borç tavanına vuracağı 17 Ekim’e sadece 3 gün kaldı. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki anlaşmazlık ise tam gaz devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama, haftasonu  gerçekleştirdiği halka seslenişinde, Temsilciler Meclisi’nin borç tavanını 6 hafta süreyle yükseltmeyi öngören teklifini reddetti. Obama, "Borç tavanını sadece birkaç ay için ötelemek, bazılarının düşündüğünün aksine, hiç de akıllıca bir hareket olmayacaktır" dedi. ABD Başkanı, ABD’de alınacak erteleme kararıyle hem ülkenin borçlanmasını daha pahalı hale geleceğini hem de küresel piyasalar üzerinde olumsuz etki yapacağını kaydetti.
DÜNYA BANKASI VE IMF UYARDI
ABD’nin temerrüde düşmesinin küresel ekonomi üzerinde yaratacağı etkiye karşı hem Dünya Bankası hem de IMF’den ciddi uyarılar geldi. Dünya Bankası Başkanı Kim, “Tehlike’nin sadece birkaç gün uzağındayız” diyerek kaygısını dile getirirken, IMF Başkanı Lagarde, “ABD’nin aratıcı hesaplamalarla çözüm lüksü yok”diyerek kesin çözüm istedi.
GÜNLÜK MALİYETİ 300 MİLYON DOLAR
ABD, 10 günü aşkın bir süredir bütçesiz. Bu yüzden de hükümet işleyemez  yani ödemelerini yapamaz halde. Bütçe konusunda anlaşma sağlanamadığından yüzbinlerce kamu çalışanı evlerinde işlerine geri dönmeyi bekliyor. Ülkede hayati önem taşıyan kamu personelleri dışında, işleyen devlet dairesi yok. Önemli turizm merkezleri bile ödeneklerini alamadıklarından dolayı kapalı.
RESESYON UYARISI
Uzmanlar ABD’nin borç tavanı sorununu aşamayıp, temerrüde düşmesi durumunda küresel ekonomide yeni bir krizin baş göstereceğine işaret ediyor. Dünyanın en büyük bankaları dün Washington’da düzenlenen bir toplantıda ABD’nin temerrüde düşmesinin küresel ekonomi için “felaket olacağını” belirtti. Deutsche Bank CEO'su Anshu Jain "kesinlikle felaket olur" değerlendirmesi yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)