BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, göçmen yardım merkezlerini kapatıyor----

ABD, göçmen yardım merkezlerini kapatıyor

ABD, göçmen yardım merkezlerini kapatıyor
12 Kasım 2022 - 06:05 www.finansgundem.com

ABD'de düzensiz göçmenler için açılan merkezin kapatılacağı ve içindekilerin Manhattan'daki bir otele yerleştirileceği açıklandı.


New York Belediyesi, sınır eyaletlerinden otobüsle gelen insan akışının yavaşlaması nedeniyle, Randalls Adası'ndaki geçici insani yardım merkezinin önümüzdeki hafta kapatılacağını, oradaki göçmenlerin ise Manhattan'daki bir otele taşınacağını bildirdi.

Açıklamada Belediye Başkanı Eric Adams'ın, "New York'a gelen sığınmacıların şefkat ve özenle karşılanmaya devam edildiği, iltica talebinde bulunanlara kalacak bir yer, desteğe erişim ve nihai varış yerlerine ulaşmalarının sağlanacağı" yönündeki ifadeleri yer aldı.

ABD medyasından karara eleştiri

19 Ekim'de faaliyete geçen tesisin bugüne kadar kaç göçmene hizmet ettiğine değinilmedi fakat New York'ta sığınma talebinde bulunan 17 bin 500 göçmene bakım sağlandığı aktarıldı.

ABD medyası, yeni açılmış ve 650 bin dolar kadar maliyeti olan tesiste şimdiye kadar çok az göçmenin ağırlanmış olmasını ve bu kadar kısa bir sürede kapatılma kararı alınmasını eleştirdi.

İlk önce Bronx'a açılması konuşulan ve eleştiriler sonrası Randalls Adası'na açılan merkez için bu kez de bina yerine çadırdan yapılmış olması ve göçmenleri ağırlamak için "ısınma ve mahremiyet bakımından şartların uygunluğu" tartışma konusu olmuştu.

Evsizlerin barınakları sığınmacıların olmuştu

New York'ta 50 bin kadar evsizin yaşadığı barınaklara, ara seçimler öncesinde sınır bölgelerinden gönderilen düzensiz göçmenlerle doldurulmuş, bazı sığınmacılar boş otel ve kamplara yerleştirilmişti.

Daha önce sığınmacılar için 23 acil durum barınağı açtığını belirten New York Belediye Başkanı Eric Adams, düzensiz göçmen kriziyle daha iyi mücadele edebilmek için 7 Ekim'de olağanüstü hal ilan etmişti.

Ülkeye giren düzensiz göçmenleri, sınır polisi otobüslerle barınaklara götürüyor. İşlemleri tamamlananlar, mahkeme tarihine kadar ABD içinde istediği yere gitmekte serbest kalıyor.

Texas ve Florida gibi Cumhuriyetçi eyaletler, göçmen yükünü tek başlarına kaldıramayacakları şikayetiyle düzensiz göçmenlerin bir kısmını başkent Washington, New York, Massachusetts gibi, çoğunluğu Demokratların sağladığı eyaletlere gönderiyor. 

ABD'li Müslümanlar tarafını seçti

 

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine geriledi

 

Ara seçimlerin ana fikri: ABD ekonomisi tahminlerden daha güçlü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)