BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Genelkurmay Başkanı Ukrayna'dan umutsuz----

ABD Genelkurmay Başkanı Ukrayna'dan umutsuz

ABD Genelkurmay Başkanı Ukrayna'dan umutsuz
01 Nisan 2023 - 17:47 www.finansgundem.com

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley, Ukrayna ordusunun Rusya'ya bağlı güçleri topraklarından tamamen atmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu ifade etti.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Ukrayna'nın bu yıl savaşı kazanmasının çok zor olduğunu söyledi.

Milley, ABD merkezli haber sitesi Defense One'a verdiği söyleşide, Ukrayna ordusunun Kremlin'e bağlı güçleri topraklarından tamamen atmasının çok düşük ihtimal olduğunu savunarak, "Bu yıl için yakın vadede bunun başarılabileceğini sanmıyorum" dedi.

Cuma günü yayımlanan söyleşide Milley, şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna'nın hedefinin Rus işgali altındaki topraklarda yer alan tüm düşmanları atmak olduğunu birçok kez açıkça ifade etti. Bu önemli olduğu kadar gerçekten çok zor bir askeri görev. Hâlâ Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarında bulunan yüzbinlerce Rus var. Yapılamaz demiyorum. Sadece bunun çok zor bir görev olduğunu söylüyorum.
Milley, dün katıldığı Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'ndeki konuşmasında da Rus birliklerinin iyi eğitimden geçmediğini savunarak, özellikle Buça civarındaki Rus askerlerin "katliamdan geçtiğini" söylemişti.  

Orgeneral, söyleşisinde Kiev yönetiminin taleplerine rağmen ABD'nin göndermediği uzun menzilli Ordu Taktik Füze Sistemi'yle (ATACMS) ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Milley, ABD'nin elinde az sayıda ATACMS olduğunu, bu nedenle söz konusu füzelerin Ukrayna'ya gönderilmesine dair bir karar bulunmadığını belirtirken, ileriye dönük bir tahmin yapamayacağını da söyledi. 

Öte yandan 2014-2017'de ABD'nin eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı olan Ben Hodges, Kiev yönetimine ATACMS gönderilmemesinin hata olduğunu savundu. 

Defense One'a konuşan Hodges, Kiev ordusunun bu füzelerle Kırım'da yer alan Rus donanmasının Karadeniz Filosu'nun üssünü vurabileceğine dikkat çekerek, Washington'ın Kremlin'le gerginliği daha da artırmaktan çekindiği için füzeleri göndermediğini ileri sürdü.(İndependent Türkçe)

Ukrayna: Rus ordusu yerleşim birimlerine saldırdı

 

Rusya: Ukrayna, Tu-141 tipi İHA ile topraklarımıza saldırdı

 

Ukrayna Genelkurmay Başkanı'ndan, Bahmut açıklaması

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tarık.02 Nisan 2023 16:11

    He zamanki gibi ABD yakında satarçdiğer tüm müttefiklerişne yaptığı gibi. Bu sabit ve tarih tekerrürden ibaretdir.

  • Yorum02 Nisan 2023 14:10

    Ne oldu istediğiniz gibi olmadı mı İran ile ırakı da 10 yıl boyunca aynı bu savaş taki gibi kandırıp savaştırmıştınız iki kardeş ülkeyi 1 milyon insan ölmüştü saddamı pohpohlamıştınız hatırlarsanız tüm batılı güçler ırak a destek vermişti soviyetler bile ırakta yanaydı hatırladınız mı suriyede de deaşa Fransa pkk ya abde destek verdi ora bitmeden ukrayna Rusya daha nereleri karıştıracaksınız bu işin başında İngiltere abd ve ABD var dünyanın neresinde olursa olsun bu üç büyük ülke ve çevrelerindeki yalaka küçük devletler