BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna Genelkurmay Başkanı'ndan, Bahmut açıklaması----

Ukrayna Genelkurmay Başkanı'ndan, Bahmut açıklaması

Ukrayna Genelkurmay Başkanı'ndan, Bahmut açıklaması
25 Mart 2023 - 17:53 www.finansgundem.com

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zalujnıy, Donetsk Bahmut'taki durumun daha dengeli hale geldiğini öne sürerken Wagner Lideri Prigojin ise Bahmut'u kıyma makinesi olarak nitelendirdi

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, savaşta ağır çatışmaların yaşandığı Donetsk'teki Bahmut'ta mevcut durumun "daha dengeli hale geldiğini" öne sürdü.

Zalujnıy, Facebook hesabından yaptığı son açıklamada, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı Sör Tony Radakin'le görüştüğünü ve Bahmut'taki durumla ilgili konuştuklarını belirtti.

Ukraynalı Korgeneral, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Savunma Kuvvetleri'nin muazzam çabaları sayesinde durumu daha dengeli hale getirmeyi başardık. Hava birliklerimizin güçlendirilmesini de konuştuk. İşbirliğimizi geliştirmekte ve teması sürdürmekte mutabık kaldık.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşta çatışmalar Bahmut'ta yoğunlaşmış durumda.

BK Savunma Bakanlığı'ndan son yapılan açıklamada da Rus birliklerin cephedeki saldırılarının büyük ölçüde yavaşladığı öne sürüldü. Ayrıca Kremlin'in burada istediğini elde edemediği, bu nedenle kademeli olarak savunmaya çekilmeyi planladığı da bildirildi.

Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin, perşembe günü yaptığı açıklamada Bahmut cephesini "kıyma makinesi" diye niteledi.

Prigojin, saldırıları sürdüreceklerini belirtirken, savaştaki hedeflerini iyi belirleyemediği için Moskova'yı da eleştirdi.

"Her şeyden önce nereye gideceğimize ve nerede duracağımıza karar vermemiz lazım" diyen Wagner lideri, net hedeflerin savaşın kazanılmasını sağlayacağını savundu.

Öte yandan Bahmut cephesindeki savaş, Prigojin'le Kremlin'in arasını da açmıştı.

Kremlin'e ve Rus istihbaratına yakın kaynaklar, ABD'nin önde gelen haber kuruluşlarından Bloomberg'e yaptıkları açıklamada, Rus ordusundaki üst düzey komutanların Putin'le görüştüğünü ve Wagner'in askeri operasyonlarının başarısız olduğunu söylediğini iddia etmişti.

Prigojin ise 9 Mart'taki açıklamasında, Bahmut'taki çatışmalarda destek olarak Savunma Bakanlığı'ndan daha fazla mermi ve mühimmat talep ettiği için devlete ait ilgili birimlere erişiminin durdurulduğunu savunmuştu.

Wagner çalışanlarının Rus ordusu karargahlarına girişinin yasaklandığını öne süren Prigojin, savaşçılarını zor durumda bıraktığı için Kremlin'i ihanetle de suçlamıştı. (Independent Türkçe)

Ukrayna'ya bir günde 50 hava, 11 füze saldırısı

Ukrayna: Ağır yaralı esir askerleri Rusya’ya teslim ettik

Wagner, Putin'in gözünden düştü

Litvanya, Wagner'i 'terör örgütü' olarak tanıdı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)