BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD FETÖ'yü yakın plana almış----

ABD FETÖ'yü yakın plana almış

ABD FETÖ'yü yakın plana almış
07 Ağustos 2016 - 10:28 www.finansgundem.com

Wikileaks’ten sızdırılan konsolosluk yazışmalarına göre ABD, FETÖ'yü 2003’ten itibaren yakın plana almış.

Wikileaks’in 2011’de internete sızdırdığı ABD Dışişleri’nin ‘gizli’ yazışmalarına bakıldığında FETÖ'nün Amerikalılarca 2003’ten itibaren çok taraflı kaynaklarla sorgulandığı ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, polis teşkilatının FETÖ'nün eline geçmeye başladığı, o tarihteki yazışmalarda bile vurgulanıyor.

Yine AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesiyle FETÖ'nün nasıl rahat bir hareket alanı bulduğu yazışmalardan anlaşılıyor.

Ergenekon Davası sürecinde Dursun Çiçek’e ait olduğu iddia edilen delillerin "uydurma" olabileceği daha ilk günlerde ABD Dışişleri yazışmalarına girmiş.

Diplomatlar arasında FETÖ'ye ilişkin yorum farklılıkları bulunsa da Amerikalılar iki noktaya odaklanmış: İlki, Gülen’in radikal İslamcı bir lider olup olmadığı, ikincisiyse Amerika’daki yerleşim durumu.

Bugün gelinen noktaysa 2003-2009 arasında yazışmalara konu olan, Amerikalı diplomatların da kendi notlarında zaman zaman paylaştıklarını belirttikleri, Türkiye’deki laik kesimin endişelerinin doğrulanmış olması. WikiLeaks belgeleri de bunu bir kez daha kanıtlamış oluyor.

Kuzey Irak'taki FETÖ okulları için flaş karar

 

Türk derneklerinden NY Times'a tam sayfa FETÖ ilanı

 

FETÖ'cü subaydan Hulusi Akar itirafı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)