BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Enerji Enformasyon Raporu'ndaki Türkiye gerçeği----

ABD Enerji Enformasyon Raporu'ndaki Türkiye gerçeği

ABD Enerji Enformasyon Raporu'ndaki Türkiye gerçeği
04 Şubat 2017 - 15:38 www.finansgundem.com

ABD Enerji Enformasyon İdaresi Raporu: Türkiye'nin, Orta Asya, Rusya ve Ortadoğu'daki petrol ve doğalgazın Avrupa'ya taşınmasında stratejik önemi giderek artıyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nce (EIA) Türkiye'nin, Avrupa'ya petrol ve doğalgaz sevkıyatında önemi giderek artan stratejik konuma sahip bir ülke olduğu bildirildi. EIA'nın, Türkiye Analizi Raporu'nda, Orta Asya, Rusya ve Ortadoğu'da üretilen petrol ve doğalgazın Avrupa'ya ve oradan da Atlantik piyasalarına iletiminde, Türkiye'nin stratejik öneminin giderek arttığı ifade edildi.

İstanbul ve Çanakkale boğazlarının dünyanın en işlek geçit noktalarından biri olduğu vurgulanan raporda, 2015'te boğazlardan geçen toplam ham petrol miktarının günlük 2 milyon varilden fazla olduğu kaydedildi.

Son 10 yılda Türk ekonomisinin önemli büyüme kaydettiği ve buna paralel olarak petrol ve diğer likit yakıtlarda da tüketimin arttığı belirtildi.

Rapora göre, Türkiye'de 312 milyon varil kanıtlanmış petrol rezervi bulunuyor. Bu rezervin büyük bölümü ülkenin Güneydoğu bölgesinde yer alıyor.

Türkiye'de 2015'te günlük petrol üretiminin yaklaşık 62 bin varile ulaştığının ifade edildiği raporda, bu miktarın ülke içindeki tüketimin yaklaşık yüzde 7'sine denk geldiği belirtildi.

Ayrıca raporda, 2015'te Ceyhan Limanı'ndan uluslararası pazara günlük 650 bin varilden fazla Azeri ham petrolü ve 400 bin varilin üzerinde de Irak petrolü gönderildiği kaydedildi. Raporda, Türkiye'nin, Avrupa pazarı ve Hazar ile Ortadoğu'daki gaz rezervlerine olan yakınlığı nedeniyle doğalgaz iletiminde de stratejik bir rolü olduğu vurgulandı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş05 Şubat 2017 09:37

    chp ve hdp uyanın artık. baltayı bırakın memleket bizim sahip çıkalım düsturuna sarılın 312 milyon varil 7 ceddimize yeter.

  • ERDİ04 Şubat 2017 23:48

    Merkel niye geldi,belli oldu mu? Eli mahkum.

  • KILIÇ04 Şubat 2017 16:35

    ÜLKELER KALICIDIR İNSANLAR FANİDİR BU SEBEPLE ABD ÇOK VAHİM YANLIŞ YAPARAK FETÖYÜ VERMEMEKTE DİRENİRSE ABD NİNDE İÇİN SONU İYİ OLMAZ.