BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ekonomisini o şirket kurtaracak----

ABD ekonomisini o şirket kurtaracak

ABD ekonomisini o şirket kurtaracak
28 Mart 2020 - 18:20 www.finansgundem.com

ABD'nin 2 trilyon dolarlık yardım paketinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması sorumluluğunu 105 yıllık finans devi Deluxe aldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

1915’te W.R. Hotchkiss tarafından kurulan Deluxe, ABD Hükümeti’nin kurtarma paketinin kilit şirketi haline geldi. Korona virüsle sarsılan ABD ekonomisinde 2,8  trilyon dolarlık yardım paketinin çek dağıtımını yapacak olan şirket ABD’de bulut sistemiyle beraber 4 binden fazla finans şirketine ve 5 milyon küçük ölçekli şirkete hizmet sunacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nde milyonlarca işyeri hükümet yardımlarının yeterince hızlı gelememesi konusunda endişeli. Goldman Sachs’ın anketlerine göre küçük işletmelerin %96’sı şimdiden korona virüs sebebiyle darbe almış durumda ve bu işletmelerin sadece yarısı gelecekteki üç ay boyunca operasyonlarını devam ettirebileceğini düşünüyor. Restoran, eğence ve otelcilik sektörlerinde yer alan 30 bin franchise sahibi gelecek 45 gün içerisinde işletmelerini kapatacaklarını söylüyor. Bu da en az 330 bin çalışanın işsiz kalması anlamına geliyor.

Federal Hükümet yardımlarını çalışanlara ve işverenlere ulaştıracak şirket olan Deluxe, Amerikan ekonomisi için ciddi bir sorumluluk almış durumda. 6 bin 500 çalışanı ve bu malî yıl içerisinde 2 milyar doları bulması beklenen gelirleriyle Deluxe, 2,8 trilyon dolarlık Amerikan gayri safi milli hasılasının %14’ünü kapsayacak miktardaki devasa ödemenin finansal işlemesinin sorumluluğunu alıyor.

Deluxe’ün sözcüsü konuyla alakalı, “Sağlık sigortalarını ödeyenlere yardım etmekten ödeme sürecinde dijitalleşme ve kolaylaştırmayı sağlamaya kadar ihtiyaç duydukları bu zamanlarda işyerlerine sunabileceğimiz çok daha fazla şey var” ifadelerinde bulunuyor. “Salgının müşterilerimize ve ekonomimize zararını minimize etmek için fazla mesai yapıyoruz.”

Finans şirketinin CEO’luğunu yapan Barry McCarthy 105 yıllık Deluxe şirketini çağa ayak uydurmak için oldukça tartışmalı adımlar atmış. McCarthy’nin CEO’luğunda 50’den fazla şirketi satın alarak büyüyen Deluxe satın aldığı şirketlerin farklı kimliklerini korumalarına izin vermiş. Şu anda şirketin kanatları altında toplamda 80 farklı firma bulunuyor. McCarthy, “Biz ürünlerin şirketleri değil, şirketlerin şirketi olarak devam ettik” diyor.

Finansal sistemlerde 14 yılını çeklerin elemine edilmesi için harcadığını söyleyen CEO sonunda çeklerdeki bütün finansal değerleri tek bir varlıkta bir araya getirebilme fırsatını gördüğünü anlatıyor. Virüsün büyük ihtimalle Deluxe’ın işlerinde aksamaya neden olacağını söyleyen CEO, geçiş stratejisi uygulamayı sevmeye devam edeceklerini ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)