BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD ekonomisine 'Super Bowl' dopingi----

ABD ekonomisine 'Super Bowl' dopingi

ABD ekonomisine 'Super Bowl' dopingi
03 Şubat 2015 - 06:07 www.finansgundem.com

ABD Super Bowl finali perakende sektörüne 14.3 milyar dolar kazandırdı. Bilet, reklam ve diğer satışlarla ekonomiye katkı 20 milyar doları buldu

Amerikan Futbol Ligi Finali (Super Bowl) ABD ekonomisne doping etkisi yaptı. Arizona Glendale'de bulunan University of Phoenix Stadium'da oynanan ve Seaatle Seahawks'ı 28-24 mağlup eden New England Patriots'un şampiyon olduğu final, ABD ekonomisine tam 20 milyar dolar katkı yaptı.

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF) tarafından açıklanan verilere göre, bu yılki karşılaşma sadece perakende sektörüne 14,3 milyar dolarlık katkı sağlayarak rekor kırdı.

Reklam, bilet satışları ve diğer gelirlerle birlikte Super Bowl'un yaklaşık 20 milyar dolarlık iş hacmi yaratıp, tüm zamanların en kazançlı spor organizasyonu olarak tarihe geçti.

30 SANİYELİK REKLAMA 4.5 MİLYON DOLAR

Dünya genelinde 800 milyondan fazla insanın televizyondan izlediği tahmin edilen karşılaşmanın biletleri ortalama 8 bin dolara satılırken, Super Bowl boyunca yayımlanan 30 saniyelik TV reklamlarının bedeli ise ortalama 4,5 milyon dolara çıkarak rekor kırdı. 


Super Bowl'un devre arasındaki muhteşem şovlar da büyük ilgi gördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)