BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Ebu Akile'yi öldüren mermiyi Filistin'e iade etti----

ABD, Ebu Akile'yi öldüren mermiyi Filistin'e iade etti

ABD, Ebu Akile'yi öldüren mermiyi Filistin'e iade etti
04 Temmuz 2022 - 08:39 www.finansgundem.com

Filistin Adalet Bakanı Muhammed eş-Şelalide, Washington'ın talebi üzerine Batı Şeria'da 11 Mayıs'ta Ebu Akile'yi öldüren kurşunun incelenmesi için ABD'ye teslim ettiklerini, ABD'nin ise mermiyi inceledikten sonra iade ettiğini açıkladı.

İncelemelerin ardından ABD'nin söz konusu kurşunu Filistin makamlarına iade ettiğini bildiren Muhammed eş-Şelalide, "Mermi geri geldikten sonra bizim tarafımızdan da incelendi ve üzerinden hiçbir değişim ispat edilmedi" ifadesini kullandı.

Şelalide, ABD'deki incelemelere İsraillilerin de katılım gösterdiğine dair iddialara ilişkin ise bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ifade etti.

ABD'deki incelemelerde İsrail'in dahli var mı?

ABD'yle resmi prosedürlere bağlı kaldıkları ve mermiyi de etik ve yasal yükümlülükler üzerine teslim ettiklerini aktaran Şelalide, dolayısıyla ABD'deki incelemelerde İsrail dahlinin olup olmadığını bilmediklerini dile getirdi.

ABD'nin soruşturma prosedürlerindeki ciddiyeti bağlamında mermiyi talep ettiğine dikkat çeken Bakan, "Önemli olan bu cinayeti işleyen kişinin yakalanması ve hesaba çekilmesidir. Nitekim öldürülen Ebu Şirin ABD vatandaşıydı. Dolayısıyla ABD'den sadece soruşturmayı önemsemesi değil, bu cinayeti işleyenlerin peşine düşmesi de bekleniyor" dedi.

Filistin Adalet Bakanı Şelalide, ABD'nin mermiyle ilgili yaptığı incelemelerin sonuçlarının kendilerine ulaşmadığını ama soruşturmayla ilgili kararlı olduklarını vurguladı.

Ne omuştu?

Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Ebu Akile (51), 11 Mayıs'ta İsrail güçlerinin Batı Şeria'da bulunan Cenin kentindeki mülteci kampına düzenlediği baskını takip ettiği sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülmüştü. Ebu Akile'nin yanında bulunan gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı.

Gazeteci Ebu Akile'nin, görevini yaptığı sırada ve "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle vurularak öldürülmesi tepkilere neden olmuştu. İsrail ordusu, Ebu Akile'nin öldürülmesinin sorumluluğunu kabul etmemişti.​​​​​​​

BM: Dünyada gazetecilerin güvenliği azaldı

Rusya 49 İngiliz gazeteciye kapıları kapattı

Ukrayna: Savaşta 32 Ukraynalı gazeteci öldü

Dünya genelinde 186 gazeteci korona nedeniyle hayatını kaybetti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)