BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Donanması'nda casusluk krizi: Çin'e çalıştıkları tespit edildi----

ABD Donanması'nda casusluk krizi: Çin'e çalıştıkları tespit edildi

ABD Donanması'nda casusluk krizi: Çin'e çalıştıkları tespit edildi
04 Ağustos 2023 - 04:47 www.finansgundem.com

ABD'de donanma mensubu iki kişi 'Çin'e askeri istihbarat sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD Donanması'nda aktif görevde bulunan 20'li yaşlarındaki iki denizcinin "casusluk" suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

İddianameye göre, San Diego merkezli USS Essex'te çalışan 22 yaşındaki Jinchao Wei, Çinli istihbarat yetkililerine ABD'nin ulusal savunma bilgilerini göndermekle suçlanıyor.

Wei'nin Şubat 2022'de Çinli yetkiliyle temas kurduğu ve talep üzerine çalıştığı yerdeki geminin fotoğraf ve videolarını ilettiği iddia ediliyor.

Ayrı bir davada ise 26 yaşındaki Wenheng Zhao, ABD Donanması'na ait hassas askeri bilgileri Ağustos 2021'den Mayıs 2023'e kadar Çin'den bir istihbarat görevlisine iletmesi karşılığında rüşvet almakla suçlanıyor.

Zhao'nun yetkililere gönderdiği bilgilerin arasında Hint-Pasifik'teki ABD askeri tatbikatının operasyonel planlarının da yer aldığı öne sürüldü.

Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Bölümü Başsavcı Yardımcısı Matthew G. Olsen, yaptığı açıklamada, bu iki denizcinin "ABD'yi korumak için verdikleri sözleri ihlal etmek ve kamu güvenine ihanet etmekle suçlandıklarını" belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder da "Hassas bilgilerin korunması ve saklanması konusunda net politikalarımız ve prosedürlerimiz olduğunu düşünüyorum. Eğer bu kurallar ihlal edilirse gerekli önlemler alınacaktır." dedi.

Rusya'ya çalışan 'en büyük casus ağı' çökertildi

 

Pentagon'dan 'casus balon' açıklaması: İstihbarat toplamadı

 

ABD'den Çin'in Küba'da casusluk üssü kuracağı iddialarına yanıt

 

Fransa'dan Kuzey Kore'nin başarısız casus uydusu fırlatma girişimine kınama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)